Ηλεκτροκίνητα και ρομποταξί ως το 2022 από Renault-Nissan-Mitsubishi

Η κοινοπραξία Renault-Nissan-Mitsubishi σχεδιάζει να λανσάρει στην αγορά 12 νέα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα μηδενικής εκπομπής ρύπων έως το 2022, στο πλαίσιο του νέου εξαετούς πλάνου Alliance 2022, ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας μέσω συνέντευξη στο CNBC.

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό ο Carl Ghosn, σχεδιάζεται και η κυκλοφορία 40 οχημάτων με διάφορα επίπεδα

αυτονομίας, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η δημιουργία μια υπηρεσίας κλήσης ρομποταξί.

«Θα απευθύνεται κυρίως σε εμπορικούς χρήστες. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για πολλές εταιρείες, όπως πχ. η Uber», είπε ο Ghosn και συμπλήρωσε ότι σκοπεύουν να την ανταγωνιστούν, αφού έχουν στη διάθεσή τους την τεχνολογία που επιτρέπει τη δημιουργία οχήματος χωρίς οδηγό.

Επίσης, ο Ghosn είπε ότι η κοινοπραξία θα διπλασιάσει τις συνέργειες μεταξύ των πρώην ξεχωριστών εταιρειών από τα 5 δισ. στα 10 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση ως το 2022. Σκοπεύει να το πετύχει αυτό μέσω της αύξησης της συνεργασίας μεταξύ Renault, Nissan και Mitsubishi Motors σε κοινές πλατφόρμες, ηλεκτροκίνητα οχήματα νέας γενιάς και συνδεόμενες τεχνολογίες.

Ο ίδιος προβλέπει ότι με την ολοκλήρωση του εξαετούς πλάνου, οι τρεις εταιρείες που το 2016 πούλησαν σχεδόν 10 εκατ. οχήματα, θα πουλήσουν 10,5 εκατ. το 2017 και 14 εκατ. μέχρι το 2022.

Keywords
Τυχαία Θέματα