Ηλεκτροκίνηση: Ποιες εταιρείες κερδίζουν το στοίχημα

Η Volkswagen και η Volvo είναι οι μόνες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που είναι έτοιμες να μεταβούν στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης σύμφωνα με τον καθαρό στόχο μηδενικών εκπομπών CO2 της Ευρώπης, εκτιμά η Οργάνωση Transport & Environment (T&E).

Η κατάταξη της T&E σχετικά με την ετοιμότητα 10 μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ευρώπη να μεταβεί σε ηλεκτρικό

έως το 2030, δείχνει ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές στη φιλοδοξία και την ποιότητα των σχεδίων τους. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen και Volvo Cars έχουν επιθετικές και αξιόπιστες στρατηγικές. Άλλοι όπως η Ford έχουν έναν φιλόδοξο στόχο σταδιακής κατάργησης.

Η Stellantis, η Daimler, η BMW, η Jaguar Land Rover και η Toyota κατατάσσονται στη χειρότερη θέση με τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων (BEV), χωρίς φιλόδοξους στόχους σταδιακής κατάργησης, χωρίς σαφή βιομηχανική στρατηγική και υπερβολική εξάρτηση στην περίπτωση των BMW, Daimler και Toyota στα υβριδικά μοντέλα.

Η Julia Poliscanova, διευθύντρια στην T&E, δήλωσε: «Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν απεγνωσμένα να αναδείξουν τα πράσινα διαπιστευτήριά τους, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που φαίνεται. Ακόμη και εκείνοι που είναι φιλόδοξοι στερούνται κατάλληλης στρατηγικής για να φτάσουν εκεί. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες απέτυχαν να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους στο παρελθόν, ποιος λέει ότι αυτή τη φορά θα γίνει κάτι διαφορετικό;”.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto

Διαβάστε περισσότερα

Μεταβιβάσεις χωρίς φόρο πριν ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές αξίες

Xerox Hellas: Από την πράσινη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη στην εποχή των «πράσινων» ψηφιακών λύσεων

Θεόδωρος Φέσσας: Οι νέες ευκαιρίες και τα deals που έρχονται για την Quest

Keywords
Τυχαία Θέματα