Ηγέτης εν αναμονή ο Κ. Μητσοτάκης εν μέσω νέων «πόνων» για τους Έλληνες

Ως έναν ηγέτη εν αναμονή χαρακτηρίζει το Bloomberg τον Κυριάκο Μητσοτάκη, περιγράφοντας σε δημοσίευμά του την πολιτική και οικονομική κατάσταση αλλά και τον πολιτικό αναβρασμό στην Ελλάδα.

Όπως γράφει το Bloomberg, έξι πρωθυπουργοί σε έξι χρόνια πάλεψαν με την παραπαίουσα οικονομία και την κοινωνική αναταραχή, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ηγέτης της ΝΔ,

θέλει να προσπαθήσει να κάνει το ίδιο.

«Ο ελληνικός λαός θα εναντιωθεί στην Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα καθώς αυτή αρχίζει να υλοποιεί τους φόρους στην απασχόληση, στην ιδιοκτησία και στην κατανάλωση, που θεσμοθέτησε ώστε να κερδίσει επιπλέον οικονομική βοήθεια», αναφέρει ο ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει: «Το φθινόπωρο θα είναι μια δύσκολη περίοδος για τον μέσο Έλληνα πολίτη. Το πακέτο (του ΣΥΡΙΖΑ) είναι τόσο υφεσιακό και εμπεριέχει ισχνές μεταρρυθμίσεις που δεν θα ωθήσει τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Ο Τσίπρας παίρνει δυσάρεστα μέτρα, αλλά τα λάθος δυσάρεστα μέτρα».

Οι Έλληνες, που πρέπει να αντέξουν άλλο ένα «σφίξιμο στο ζωνάρι», θέλουν πολιτική σταθερότητα αλλά το κλίμα δείχνει ότι πριν από αυτό θα υπάρξει νέα αναταραχή, γράφει το διεθνές πρακτορείο.

Μάλιστα, το Bloomberg προβλέπει νέες εκλογές ακόμα και το α' τρίμηνο του 2017, παραθέτοντας τις προβλέψεις του Eurasia Group και τονίζοντας ότι η επόμενη αξιολόγηση για την Ελλάδα, τον Οκτώβριο θα είναι δύσκολη πολιτικά για τον Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης προβλέπει ακόμη ότι «η δεύτερη αξιολόγηση το φθινόπωρο θα αυξήσει την πίεση στην κυβέρνηση. Καλύτερο για την Ελλάδα σήμερα θα ήταν να είχαμε πρόωρες εκλογές. Αν είχαμε εκλογές, θα τις κερδίζαμε και η χώρα θα είχε μια Κυβέρνηση προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις και όχι μια ανίκανη Κυβέρνηση».

Ο κ. Μητσοτάκης απαντά και στην ερώτηση αν θεωρεί τον εαυτό του λιγότερο ικανό να συνδεθεί με την κοινωνία σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, λόγω της οικογενειακής του παράδοσης και των σπουδών του: «Προτιμώ κάποιον που έχει δυο πτυχία από το Χάρβαρντ και ένα από το Στάνφορντ, από κάποιον που ξόδεψε δέκα χρόνια για να πάρει το πτυχίο του από το Πολυτεχνείο διότι περνούσε το χρόνο του κάνοντας διαδηλώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα