Ιδέες στο κλουβί

του Κώστα Τσαούση

Με μια ανάρτηση του στο Linkedin ο Σπύρος Αρσένης -συντονιστής προγράμματος "NBG Business Seeds" Εθνικής Τράπεζας και ένα από τα πρόσωπα που έχουν συνδέσει το όνομα τους με τον ετήσιο διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» που βρίσκεται αισίως στην 9 η χρονιά διοργάνωσης του- κάνει μια διεισδυτική παρέμβαση στα δεδομένα της αγοράς μετά την έλευση των νέων funds

αλλά και την σχέση που διαμορφώνεται πλέον ανάμεσα στις ενδιαφερόμενες ομάδες των νέων επιχειρηματιών τα funds και τους καθιερωμένους διαγωνισμούς.

Το κείμενο της ανάρτησης επιγράφεται : «Ιδέες στο κλουβί» και όλοι λίγο πολύ καταλαβαίνουμε το τι θέλει να εκφράσει ο συγγραφέας με τον τίτλο...

Αλλά, ας περάσουμε στην ανάρτηση: «Κάνοντας μια πρώτη ανάγνωση των 332 προτάσεων που κατατέθηκαν στον 9ο Διαγωνισμό, διαπιστώνονται συνθήκες που ξαφνιάζουν.

Παρατηρείται σημαντική αύξηση συμμετοχών στην κατηγορία Περιβάλλον και Τεχνολογία ενώ πτώση παρατηρείται στην κατηγορία Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα. Στην ίδια κατηγορία εμφανίζεται σημαντική συγκέντρωση προτάσεων σε εξειδικευμένους τομείς π.χ τουρισμός.

Μια πρώτη ερμηνεία των παραπάνω είναι ότι μια σειρά αξιόλογων startups έδωσαν έμφαση στην υποβολή προτάσεων στα VCs - κυρίως του innovation window βάζοντας σε δεύτερη μοίρα άλλες ευκαιρίες του οικοσυστήματος όπως διαγωνισμούς και hackathons. Με δεδομένο, ότι μόλις 20-25 startups θα χρηματοδοτηθούν άμεσα, οι υπόλοιπες χάνουν ευκαιρίες που θα τους επέτρεπαν να ωριμάσουν περαιτέρω το σχέδιό τους και να κερδίσουν χρήματα, προβολή, υπηρεσίες και δικτύωση σε εσωτερικό και εξωτερικό.

Γνωρίζοντας ότι και οι υπόλοιποι διαγωνισμοί είχαν αντίστοιχη μείωση, θεωρώ ότι είναι ένα ζήτημα που χρήζει προσοχής και αντιμετώπισης».

Με άλλα λόγια, ο Σπύρος Αρσένης θίγει μια ιδιαίτερη πτυχή της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και θα καθορίσει στη συνέχεια με ξεχωριστό τρόπο και την προοπτική των νέων επιχειρηματιών που συγκεντρώνουν τους όρους και τις προϋποθέσεις να βρουν χρηματοδότηση από τα νέα funds.

Keywords
Τυχαία Θέματα