ΙNTRALOT: Αισιοδοξία από την άνοδο της Ιταλικής Gamenet

Ιταλική εταιρεία αυξάνει την τιμή –στόχο κατά 40% στα 12,5 ευρω εξαιτίας των επιδόσεων του 2018 και των προοπτικών για το 2019

του Δημήτρη Παφίλα

Από την ώρα που ο επιχειρηματίας κ. Σωκράτης Κόκκαλης αποφάσισε να επανακάμψει στην εταιρεία που

ίδρυσε (Intralot) φαίνεται πως άρχισε να αλλάζει η τύχη ακόμη και στις συμμετοχές της.

Ειδικότερα, ένα απρόσμενα θετικό νέο περίμενε την διοίκηση της Intralot καθώς η κερδοφόρος πορεία της Ιταλικής Gamenet – όπου κατέχει το 20% - θα εξασφαλίσει περισσότερα από 75 εκατ. ευρώ, εφόσον ρευστοποιηθεί η συμμετοχή.

Η απεμπλοκή από την Ιταλική αγορά, αλλά και από άλλες αγορές είναι ο πάγιος στόχος της Intralot, προκειμένου να επικεντρωθεί στις κύριες αγορές (Ευρώπη, Ασία, ΗΠΑ, Αυστραλία). Η αποεπένδυση είναι μονόδρομος, άλλωστε για να περιοριστεί ο υψηλός δανεισμός.

Μέχρι τώρα η ιταλική εταιρεία αποτελούσε ένα «αγκάθι» καθώς η Intralot δεν μπορούσε να προχωρήσει στην ρευστοποίηση πέρυσι όταν υπήρχε η κρίση στην Ιταλία με την άνοδο στην κυβέρνηση των λαϊκιστών. Τώρα οι προοπτικές αλλάζουν καθώς αυξάνουν οι πωλήσεις και τα κέρδη, τόσο
με την άνοδο της Goldbet στον διαδίκτυο καθώς και η δραστηριότητα στο επίγειο δίκτυο της.

Η Gamenet ανακοίνωσε αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2018 τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς με αποτέλεσμα, αναλυτής της εταιρείας Equita να αυξάνει την τιμή –στόχο στα 12,5 ευρώ, όταν η τρέχουσα τιμή της είναι 8,8 ευρώ.

Οι δε προοπτικές για το 2019 είναι αρκετά ενθαρρυντικές εξαιτίας και της θυγατρικής Goldbet ( διαδίκτυο ), την εκτέλεση των εργασιών, αλλά και τις πρωτοβουλίες που
έχουν αναληφθεί για να περιοριστούν οι επιπτώσεις από το ρυθμιστικό πλαίσιο της γειτονικής χώρας.

Η αύξηση της τιμής- στόχου κατά 40% σημαίνει ότι η κεφαλαιοποίηση της θα φθάσει ή και θα ξεπεράσει τα 375 εκατ. ευρώ.

Ευρύ δίκτυο πωλήσεων με παιγνιομηχανήματα – διαδίκτυο

Συγκεκριμένα, η Gamenet η οποία είχε εξαγοράσει το δίκτυο της Intralot στην Ιταλία διαθέτει 38 χιλιάδες μηχανήματα ΑWP και περισσότερα απο 8 χιλιάδες VLT, εγκατεστημένα σε 760 σημεία πώλησης, 1700 καταστήματα τυχερών παιχνιδιών, 70 αίθουσες παιχνιδιών και online δίκτυο 380 παιχνιδιών.

Ο αναλυτής με την έκθεση του αύξησε τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων για την περίοδο 2019-2020 Εbidta μεταξύ 5-3%. Συγκεκριμένα, ο τζίρος είναι αυξημένος κατά 4,3% στα 646 εκατ. ευρώ από 628 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη Ebidta αυξήθηκαν στα 104,7 εκατ. ευρώ από 98,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 90,8 εκατ. ευρώ αφορούν την μητρική Gamenet και τα 14 εκατ. ευρώ την θυγατρική Goldbet. Tα καθαρά έσοδα ανήλθαν στα 8,3 εκατ. Ευρώ από 1,7 εκατ. Ευρώ το 2017. Το μέρισμα ανά μετοχή αυξήθηκε σε 0,65 σεντ από 60 σεντ ( 9% απόδοση). Τα αποτελέσματα υποστηρίζονται από την ισχυρότερη προσφορά της Goldbet τόσο σε επίπεδο πωλήσεων, όσο και κερδών Ebidta.

Για το 2019, η εταιρεία Gamenet έδωσε καθοδήγηση για κέρδη Ebidta 130 -135 εκατ., ευρώ και επενδύσεις 40-45 εκατ. ευρώ capex και μείωση στης αύξηση φόρων.

Η έκθεση της Ιταλική εταιρείας αναμένει ότι στην τιμή – στόχο της που έδωσε η εταιρεία θα διαπραγματεύεται 9 φορές τα κέρδη του 2019 και 8,5 φορές τον δείκτη ΕV/EBIDTA. Tα δε προσαρμοσμένα κέρδη για την περίοδο 2019 -2020 αναθεωρήθηκαν ανοδικά μεταξύ 5 % και 3%.

Eπανήλθε δριμύτερος ο κ. Κ. Αντωνόπουλος – ΟΤΕ

Στην εταιρεία, όμως, εκτός από τον κ. Σ. Κόκκαλη επανήλθε και δραστηριοποιήθηκε ο παλαιός διευθύνων σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ο οποίος εξαιτίας της μεγάλης εμπειρίας του στο gaming προσφέρει τις γνώσεις του για τις χώρες που διαθέτει παρουσία η Intralot. Ο κ. Αντωνόπουλος παρά τις δικές του επιχειρηματικές δραστηριότητες, παραμένει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Intralot.

Ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν το ερχόμενο διάστημα την Intralot είναι η κοινή κάθοδος με τον ΟΤΕ στο on line στοίχημα. Παρόλο που το νομοσχέδιο παραμένει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΟΤΕ και Intralot προετοιμάζουν μια ευέλικτη ομάδα η οποία εκτιμάται πως θα δώσει νέες προοπτικές στην αγορά του αθλητικού στοιχήματος. Το δίκτυο του ΟΤΕ και οι νέες δυνατότητες μέσω της τηλεόρασης είναι ικανές να δώσουν μια ιδιαίτερη δυναμική στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα