Η στιγμή που ο Μοχάμεντ Άλι σώζει άνδρα που απειλούσε να αυτοκτονήσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Καθώς ο κόσμος θυμάται την ζωή του Μοχάμεντ Άλι, στο φως της δημοσιότητας έρχονται και κάποια γεγονότα που μπορεί με τα χρόνια να ξεχάστηκαν αλλά μαρτυρούν το μεγαλείο του.

Ήταν 19 Ιανουαρίου 1981 στο Λος Άντζελες. Ένας 21χρονος απειλούσε να αυτοκτονήσει πέφτοντας απ' τον 9ο όροφο κτιρίου φωνάζοντας ότι «ήταν τελειωμένος» και ότι «οι Βιετ Κονγκ θα τον έπιαναν». Επί ώρες διαπραγματευτές της αστυνομίας, ακόμα και ο παπάς της περιοχής προσπαθούν να πείσουν τον νεαρό να κατεβεί.

Ο Άλι ήταν στο σπίτι του,

το οποίο απείχε περίπου 1 μίλι απ' όσα διαδραματιζόντουσαν, όταν ο μάνατζερ του τον πληροφόρησε για το περιστατικό. Αμέσως αποφάσισε να βοηθήσει.

Θα ανέβει με την πανάκριβη Ρολς Ρόις ανάποδα έναν μονόδρομο για να φθάσει πιο γρήγορα και κάποια στιγμή η κάμερα τον δείχνει να τρέχει, φορώντας κοστούμι, στο κτίριο.

Από το διπλανό παράθυρο επί 20 λεπτά προσπαθεί να δώσει ελπίδα στον νεαρό υποσχόμενος του ότι θα του βρει δουλειά.

Κάποια στιγμή ακούγεται να λέει: «Είσαι ο αδερφός μου. Σε αγαπώ και δεν θα σου πω ψέμματα. Πρέπει να ακούσεις. Θέλω να έρθεις στο σπίτι μαζί μου, να γνωρίσεις κάποιους φίλους μου».

Λίγο μετά ο μύθος της παγκόσμιας πυγμαχίας θα αγκαλιάσει τον 21χρονο, θα τον κατεβάσει κάτω και με το αυτοκίνητο του θα τον πάει στο νοσοκομείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα