Η σουηδική σοσιαλδημοκρατία, ενώπιον μιας ήττας ιστορικών διαστάσεων!

Το κόμμα που έχει ενσαρκώσει τη σκανδιναβική σοσιαλδημοκρατία για δεκαετίες, βρίσκεται σε κίνδυνο ενώπιον μιας ιστορικών διαστάσεων ήττας.

Μόλις εννέα εβδομάδες έμειναν για τις βουλευτικές εκλογές, κι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εκτιμούν το επίπεδο υποστήριξης προς τους Σοσιαλδημοκράτες της Σουηδίας στο 25% περίπου. Αν αυτό το ποσοστό επιβεβαιωθεί στις γενικές εκλογές

στις 9 Σεπτεμβρίου, θα είναι το χειρότερο αποτέλεσμα του κόμματος, ένα αρνητικό ρεκόρ.

Όπως και τα συγγενικά του κόμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, η σουηδική σοσιαλδημοκρατία έκανε το λάθος να αυξήσει την αντίθεσή της στη μετανάστευση σε ολόκληρη την ήπειρο. Υπό την ηγεσία της, η Σουηδία έχει δει να εισέρχονται στη χώρα περίπου 400.000 πρόσφυγες από τη συριακή προσφυγική κρίση του 2015 - ένας τεράστιος αριθμός για μια χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων. Η μετανάστευση έχει κυριαρχήσει στην προεκλογική εκστρατεία, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εθνικιστές Σουηδοί Δημοκράτες εκτοξεύτηκαν στις δημοσκοπήσεις. Από τότε η κυβέρνηση προωθεί μια πιο περιοριστική μεταναστευτική πολιτική, αλλά οι ψηφοφόροι είναι προφανές ότι δεν πείθονται.

"Η ατζέντα στη Σουηδία έχει να κάνει με τη μετανάστευση, το έγκλημα και την τιμωρία", ανέφερε μια από τις κορυφαίες της ηγετικής ομάδας του κόμματος, η υπουργός Οικονομικών Magdalena Andersson. "Πρόκειται για θέματα για τα οποία δεν έχουμε κερδίσει υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης από τους ψηφοφόρους, όπως συμβαίνει με άλλα θέματα", ανέφερε κατά τη διάρκεια του ετήσιου πολιτικού φεστιβάλ της χώρας στο Almedalen, στο νησί Gotland στη Βαλτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα