Η Ρωσία προειδοποιεί για «επώδυνη» απάντηση αν ο Τραμπ υποστηρίξει τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Η Ρωσία απειλεί να αντιδράσει εναντίον των νέων κυρώσεων που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α., λέγοντας ότι καθιστούσαν αδύνατο να επιτευχθεί ο στόχος της διοίκησης Τραμπ για βελτιωμένες διμερείς σχέσεις.

Τα μέτρα ωθούν τις σχέσεις ΗΠΑ -Ρωσίας σε άγνωστο έδαφος και "δεν αφήνουν περιθώρια για εξομάλυνση των σχέσεων" στο άμεσο μέλλον, δήλωσε

την Τετάρτη ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η ελπίδα «πεθαίνει» για βελτιωμένες σχέσεις, επειδή η κλίμακα της «αντιρωσικής συναίνεσης στο Κογκρέσο καθιστά το διάλογο αδύνατο και για μεγάλο χρονικό διάστημα», ανέφερε στο Facebook ο κ. Κονσταντίν Κοσάτσιοβ, πρόεδρος της επιτροπής διεθνών υποθέσεων στο ανώτατο κοινοβούλιο της Ρωσίας. Η Ρωσία θα πρέπει να προετοιμάσει μια απάντηση στις κυρώσεις που είναι «επώδυνες για τους Αμερικανούς», πρόσθεσε.

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Τρίτη ενισχύει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας λιγότερο από τρεις εβδομάδες μετά την πραγματοποίηση της πρώτης επίσημης συνάντησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου ομόλογού του Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη σύνοδο της ομάδας των G-20. Το μέτρο, το οποίο τώρα πηγαίνει στη Γερουσία, απαιτεί από τον Τραμπ να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου πριν χαλαρώσει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη διοίκηση του Ομπάμα στη Μόσχα, για τη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την υποστήριξή του προς τους αυτονομιστές στην Ουκρανία. Ο Λευκός Οίκος έχει στείλει αμφιλεγόμενα μηνύματα σχετικά με το εάν ο Τραμπ θα υπογράψει το νομοσχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα