Η ΡΑΕ συνεχίζει την προσπάθεια νομιμοποίησης

Η διοίκηση της ΡΑΕ φαίνεται να επιδιώκει να διατηρήσει επίφαση νομιμότητας, ζητώντας ταχεία γνωμάτευση ιδιωτικού νομικού γραφείου για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το μη νόμιμο της εκλογής προέδρου και αντιπροέδρου, καθώς, όπως πρόσφατα αποκάλυψε και το Πρώτο Θέμα, δεν συγκέντρωσαν ποτέ την απαιτούμενη από το νόμο πλειοψηφία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον Ιούνιο του 2015.

Μάλιστα με επιστολή της η τότε πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου

προς τον Υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη ενημέρωνε για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναφέροντας ότι «ως προς τους προτεινόμενους για διορισμό στις θέσεις του προέδρου και α΄ αντιπροέδρου της ΡΑΕ κ.κ. Νικόλαο Μπουλαξή και Σωτήριο Μανωλκίδη αντιστοίχως δεν διαμορφώθηκε γνώμη της απόλυτης πλειοψηφίας των παρόντων (8 θετικές γνώμες, 7 αρνητικές και 2 δηλώσεις «παρών») και συνεπώς σας ανακοινώνεται η ακριβής καταγραφή της διατύπωσης γνώμης των μελών της Επιτροπής».

Σε μια προσπάθεια αντίδρασης, η ΡΑΕ, όπως αναρτήθηκε και στη Διαύγεια, ζήτησε σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με το κατά πόσον είναι νόμιμος ο διορισμός του σημερινού προέδρου και αντιπροέδρου της ΡΑΕ από τη δικηγορική εταιρεία Φίλιππος Σπυρόπουλος.

Η απόφαση ελήφθη στις 25 Φεβρουαρίου και η παράδοση της γνωμοδότησης έχει οριστεί για σήμερα 1 Μαρτίου. Δεδομένης όμως της σοβαρότητας του θέματος, δεδομένου ότι το άρθρο 39 του κανονισμού τη βουλής θέτει ρητά την ανάγκη απόλυτης πλειοψηφίας, η υπόθεση χρήζει της ανάγκης γνωμοδότησης του Νομικού συμβουλίου του κράτους και όχι ιδιωτικής δικηγορικής Εταιρείας, ενώ αναμένεται και η αντίδραση του ΥΠΕΝ δεδομένης και της αρμοδιότητάς του.

Keywords
Τυχαία Θέματα