Η Ουάσινγκτον «ρίχνει» και τις ευρωαγορές

Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά τις πληροφορίες ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον τότε διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, να σταματήσει τις έρευνες για τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας και τις φημολογούμενες σχέσεις του με τη Ρωσία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με πτώση 0,5% με σχεδόν όλους τους τομείς σε αρνητικό έδαφος. λίγο πριν μάζεψε μερικές απώλειες και υποχωρούσε κατά 0,29%

Στα ταμπλό, ο FTSE 100 στο +0,02%, o DAX

με απώλειες 0,43%, o CAC 40 υποχωρεί 0,51%, o IBEX 35 με απώλειες 0,67%

Οι επενδυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι μετά το τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ της κρίσης για την αμερικανική κυβέρνηση. Αυτό έχει γεννήσει νέες αμφιβολίες για το κατά πόσον μπορεί ο Τραμπ να ολοκληρώσει ένα επιθετικό πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας που θα περιλαμβάνει μείωση των φόρων και μεγάλες κρατικές δαπάνες. Ο Λευκος Οίκος μπορεί να διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε αποκαλύψεις απόρρητων πληροφοριών στους Ρώσους, ο ίδιος όμως διαμήνυσε ότι είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει...

Σε ό,τι αφορά τα εταιρικά κέρδη, η ΑΒΝ Amro ανακοίνωσε εκτόξευση 30% στα κέρδη α' τριμήνου, ενώ ο γαλλικός κολοσσός τηλεπικοινωνιών Bouygues ανακοίνωσε αύξηση στα έσοδα α' τριμήνου κατά 5% στα 6,8 δισ. ευρώ, ενώ οι λειτουργικές ζημιές περιορίστηκαν σε 67 εκατ. ευρώ από 140 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν.

Σήμερα, η BP αναμένεται να πραγματοποιήσει την ετήσια συνεδρίασή της με τους μετόχους να καλούνται να ψηφίσουν επί της έκθεσης αποδοχών της επιχείρησης που καλύπτει τις αμοιβές και τα επιδόματα των στελεχών της BP.

Keywords
Τυχαία Θέματα