Η νοτιοαφρικανική Aldermore αγοράζει βρετανική τράπεζα για 1,1 δισ. στερλίνες

Η νοτιοαφρικανική τράπεζα FirstRand συμφώνησε να εξαγοράσει έναντι 1,1 δισ. στερλίνες τη βρετανική νεοεισερχομενη στην τραπεζική αγορά Aldermore Group, με στόχο να δώσει ώθηση στις δραστηριότητές της στις αναπτυγμένες αγορές.

Η προσφορά ύψους 313 πεννών ανά μετοχή αντιπροσωπεύει 22,3% premium στην τιμή κλεισίματος της Aldermore που ήταν στις 245 πέννες στις 12 Οκτωβρίου, μια

ημέρα δηλαδή πριν οι δυο εταιρείες ανακοινώσουν ότι είναι σε συνομιλίες.

Η μετοχή της Aldermore σημείωσε άνοδο 2,4% στις 309,7 πέννες, ενώ εκείνη της FirstRand ενισχύθηκε 0,2%$ στα 52,49 ραντ.

Η Aldermore είναι μια από εκείνες τις τράπεζες που εμφανίστηκαν μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης με στόχο να καλυφθεί το κενό για τον δανεισμό των μικρών επιχειρήσεων, και οι οποίες βρήκαν πρόσφορο έδαφος να εμφανιστούν λόγω των σοβαρλών προβλημάτων που εμφάνιζαν οι μεγάλες τράπεζες όπως η Royal Bank of Scotland και η Lloyds.

Η πτώση της στερλίνας έχει κάνει αυτές τις τράπεζες φθηνότερες για ξένους αγοραστές.

Οι αφρικανικές αγορές έχουν πιεστεί από την πτώση στις τιμές του πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων, οδηγώντας τις εταιρείες να αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους.

Η Aldermore ιδρύθηκε το 2009 από ένα πρώην στέλεχος της Barclays και με την υποστήριξη της εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων AnaCap.

Σύμβουλοι της Aldermore για τη συμφωνία εξαγοράς είναι οι JPMorgan, RBC Capital Markets και Lazard, ενώ Credit Suisse και Rand Merchant Bank είναι οι σύμβουλοι της FirstRand.

Keywords
Τυχαία Θέματα