Η μεταβλητότητα είναι η νέα νόρμα για τη στερλίνα, προειδοποιούν οι αναλυτές

Η μεταβλητότητα είναι η νέα νόρμα για τη στερλίνα, όπως δείχνουν όλα τα σημάδια των τελευταίων συνεδριάσεων.

Οι προβλέψεις για το βρετανικό νόμισμα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες, καθώς το Brexit έχει αλλάξει τους συσχετισμούς, όπως τονίζει το Bloomberg.

Αν και πριν τις 23 Ιουνίου ήταν αρκετό για τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη βρετανική οικονομία και

την Τράπεζα της Αγγλίας, πλέον θα πρέπει να αντιδρούν πολύ πιο έντονα στις πολιτικές εξελίξεις στο πλαίσιο της μακράς διαδικασίας εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Οι νέες εξελίξεις έχουν προκαλέσει έντονες διακυμάνσεις σχεδόν καθημερινά στο βρετανικό νόμισμα, με το μέσο καθημερινό εύρος μόνο για αυτόν τον μήνα να είναι ήδη αυξημένο κατά 70% σε σχέση με το διάστημα πριν το δημοψήφισμα.

«Είναι ένα πράγμα να προσπαθεί κανείς να προβλέψει μια οικονομική στρατηγική και τελείως διαφορετικό το να προσπαθεί να προβλέψει τι θα κάνουν οι πολιτικοί» σχολιάζει η Jane Foley, επικεφαλής αναλύτρια συναλλάγματος στην Rabobank. «Επομένως είναι πολύ πιθανό οι αγορές να αντιδρούν στα νέα και να έχουμε μεταβλητότητα. Οι προειδοποιήσεις για το Brexit αποδίδουν καρπούς κι αυτή την εβδομάδα έχουμε δει μεγάλες αλλαγές στο επενδυτικό κλίμα» προσθέτει.

Η στερλίνα σήμερα υποχωρεί κατά 0,5% στο $1,2188, με μηνιαία πτώση για τον Οκτώβριο, της τάξης του 6%.

Η Rabobank «βλέπει» τη στερλίνα να υποχωρεί στο $1,18 μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, υποχωρώντας κάτω από τα χαμηλά 31 ετών ($1,1841) που έφτασε μια εβδομάδα πριν λόγω του flash crash. Η Deutsche Bank από την άλλη, «βλέπει» πτώση στο $1,15 μέχρι το τέλος του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα