Η Μέι συζητάει την αναβολή της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή για το brexit

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Theresa May ματαιώνει μια κρίσιμη ψήφο στο Κοινοβούλιο σχετικά με το αν θα εγκρίνει τη συμφωνία της για το Brexit, σύμφωνα με ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με την κατάσταση.

Η ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων, προκειμένου να εγκρίνει τους όρους της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τρίτη το βράδυ, αλλά αυτή πρόκειται να αλλάξει, σύμφωνα

με το άτομο που αρνήθηκε να κατονομαστεί.

Ωστόσο, είναι ακόμα πιθανό ότι το υπουργικό συμβούλιο της May θα λάβει μια διαφορετική θέση και θα ωθήσει την πρωθυπουργό να συνεχίσει και να διεξαγάγει την ψηφοφορία όπως είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Τρίτης. Αυτή τη στιγμή η πρωθυπουργός διεξάγει συνομιλίες με κορυφαίους υπουργούς της για να οριστικοποιήσει τη θέση της κυβέρνησης.

Το γραφείο της May δηλώνει δημόσια μόλις στις 11:20 π.μ. τη Δευτέρα στο Λονδίνο ότι όλα προχωρούν κανονικά, αλλά η προοπτική μιας συντριπτικής εξέγερσης από μέλη του Κοινοβουλίου αναγκάζει την πρωθυπουργό να το ξανασκεφτεί.

Η May μιλάει τηλεφωνικά στους σημαντικότερους υπουργούς της από τις 11:30 π.μ. και η κυβέρνηση αναμένεται να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την πορεία προς το Κοινοβούλιο αργότερα μέσα στην ίδια ημέρα.

Το σχέδιο της May για την καθυστέρηση της ψηφοφορίας δημιούργησε περαιτέρω αναταραχή στη διαδικασία για το Brexit. Η πρωθυπουργός αναμένεται να επιστρέψει στις Βρυξέλλες σε μια σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και αναμένεται να ζητήσει νέες παραχωρήσεις σε μια προσπάθεια να αναβιώσει τις πιθανότητες να ολοκληρωθεί η συμφωνία της μέσω του Κοινοβουλίου.

ΕΕ: Δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία Brexit που έχει σφραγιστεί με τη βρετανική πρωθυπουργό Theresa May.

"Έχουμε μια συμφωνία στο τραπέζι", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε δημοσιογράφους, υπενθυμίζοντας τη θέση που εξέφρασε ο Πρόεδρος Jean-Claude Juncker. "Δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε".

Μια ημέρα πριν το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου ψηφίσει για τη συμφωνία Brexit, η εκπρόσωπος δήλωσε ότι το μπλοκ είναι έτοιμο για "όλα τα σενάρια".

Πρόσθεσε δε ότι ο κ. Juncker μίλησε τηλεφωνικά με τη May την Κυριακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα