Η Μέι προσπαθεί να πείσει τον... Κόρμπιν να στηρίξει το σχέδιό της για το brexit

Η Theresa May εξακολουθούσε να παραπονιέται για την παραίτηση του Ντέιβιντ Ντέιβις, που εγκατέλειψε την κυβέρνησή της, λίγες ώρες πριν συζητήσει τα σχέδιά της για το brexit, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Σε μια απελπισμένη προσφορά για τη διάσωση των προτάσεών της, η πρωθυπουργός έστειλε τον αναπληρωτή της για να ζητήσει βοήθεια από τον εχθρό.

Ήταν η 9η Ιουλίου όταν ο David Lidington προσκάλεσε εκατοντάδες Εργατικών βουλευτών σε μια ιδιωτική συνάντηση μέσα

στο Κοινοβούλιο όπου προσπάθησε να τους πείσει για το σχέδιο της May για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά η προσπάθειά του να κερδίσει την επίσημη αντιπολίτευση, κατέρρευσε.

Η παρουσίαση PowerPoint του Lidington απέτυχε να λειτουργήσει όπως αυτός θα ήθελε, η ζέστη έκανε την ατμόσφαιρα πνιγηρή και η συνάντηση κατέληξσε σε αποτυχία, καθώς η είδηση της παραίτησης Τζόνσον από την κυβέρνηση, έγινε γνωστή κατά τη διάσκεια της σχετικής συζήτησης. Η κυβέρνηση βρισκόταν σε πλήρη κρίση.

Παρά τις δυσκολίες του Lidington, η ομάδα της May δεν παραιτείται. Χωρίς απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων και αντιμέτωποη με εξέγερση από 80 βουλευτές που τάσσονται υπέρ του σκληρού brexit, ορισμένοι αξιωματούχοι στο επιτελείο της πρωθυπουργού εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι καλύτερες πιθανότητες να επικυρωθεί η συμφωνία για το Brexit στο Κοινοβούλιο είναι να πείσουν τον Εργατικό Κόμμα να την υποστηρίξει.

Αλλά αυτό δεν θα είναι εύκολο. Και αν δεν μπορέσει να πάρει την τελική συμφωνία των Εργατικών μέσω της Βουλής των Κοινοτήτων, το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθεί σε τροχιά να βγει από την ΕΕ χωρίς να υπάρξει συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα