Η μεγάλη επιστροφή της Puma και η... Ριάνα

Δυναμική επιστροφή στον κλάδο της αθλητικής ένδυσης κάνει η γερμανική Puma με τη βοήθεια των... διαπιστευτηρίων γνωστών αστέρων, όπως η Ριάνα και η Κάιλι Τζενέρ.

Τα κέρδη της αυξάνονται και η μετοχή της ανεβαίνει, σε αντίθεση με τον μεγάλο αντίπαλό της από τις ΗΠΑ, την Under Armour, που αντιμετωπίζει πτώση πωλήσεων και υποχώρηση στα χρηματιστηριακά ταμπλό.

Πριν

από λίγα χρόνια, η διείσδυσή της στον κόσμο των celebrities ήταν η Αχίλλειος πτέρνα της Puma, όταν η εταιρεία αποφάσισε να «μεταπηδήσει» από τα γήπεδα στον λαμπερό κόσμο της μόδας. Γεγονός που την αποξένωσε από τους καθημερινούς ανθρώπους που επιζητούσαν πιο λιτές αθλητικές περιβολές κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Πολλοί εξ αυτών είχαν στραφεί στην Under Armour, που έδινε προτεραιότητα στην αντοχή και τη λειτουργικότητα των ρούχων και όχι στη λάμψη.

Πόσο μάλλον τώρα που οι περισσότεροι καταναλωτές φορούν φόρμα όχι μόνο στο γυμναστήριο, αλλά και για να πάνε για καφέ. Αυτό το κατάλαβε εγκαίρως η Puma που βλέπει τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο άνω του 30% το τελευταίο εξάμηνο, την ώρα που η Under Armour χάνει σχεδόν το 50% της αξίας της.

Η Puma εξακολουθεί να διαπραγματεύεται κάτω από τα € 330 ανά μετοχή, τιμή που κατέβαλε η εταιρεία ειδών πολυτελείας Kering για να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών το 2007, ενώ ορισμένοι αναλυτές λένε οι μετοχές σημειώνουν άνοδο λόγω φημών ότι ο ιδιοκτήτης της Gucci μπορεί τελικά να πουλήσει το μερίδιό του.

Παράλληλα, ώθηση στην εταιρεία με έμβλημα το πούμα έδωσε η Ριάνα που το 2014 ανέλαβε πρέσβειρα της μπράντας. Η δημοφιλής τραγουδίστρια προσέλκυσε δεκάδες εκατομμύρια followers στους λογαριασμούς στο Twitter, το Facebook και το Instagram, βοηθώντας έτσι την Puma να προσεγγίσει νεότερους πελάτες. Η επιτυχία αυτής της κίνησης, έκανε την εταιρεία να «στρατολογήσει» κι άλλους διάσημους, όπως το μοντέλο Κάρα Ντελεβίν και τη Κάιλι Τζένερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα