Η... μάχη του Γιβραλτάρ λόγω Brexit

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θεωρεί ως αστείες τις αιτιάσεις ότι ετοιμάζεται να ξεκινήσει πόλεμο για το Γιβραλτάρ, προσθέτοντας ότι οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί με την εν λόγω βρετανική κτήση θα λυθεί μέσω διαπραγματεύσεων.

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε όταν ο Μάικλ Χάουαρντ, πρώην ηγέτης του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος, υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι η Βρετανία αξίζει ακόμη και να ξεκινήσει πόλεμο προκειμένου να υπερασπιστεί τον βράχο του Γιβραλτάρ.

Η

αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. έχει δημιουργήσει αρκετές ανησυχίες για το μελλοντικό status του Γιβραλτάρ, με την Ισπανία να επιθυμεί να κλείσει πρώτα η ίδια συμφωνία με τη Βρετανία για το όλο ζήτημα.

Η Ισπανία ζήτησε από τη Βρετανία να «παραμείνει ψύχραιμη» και η κυρία Μέι φροντίζει να χαμηλώσει τους τόνους. Μάλιστα δεν δίστασε να βάλει τα γέλια όταν δημοσιογράφοι την ρώτησαν εάν θα... πολεμήσει για τη διατήρηση του Γιβραλτάρ υπό βρετανική διοίκηση. «Αυτό που κάνουμε με όλες τις χώρες της Ε.Ε. και την ίδια την Ένωση είναι να διαπραγματευόμαστε», τόνισε η κυρία Μέι.

Πάντως η νέα διαμάχη για το Γιβραλτάρ υπογραμμίζει πόσο δύσκολες θα είναι οι διαπραγματεύσεις για την τελική αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε.

«Η θέση μας για το Γιβραλτάρ δεν έχει αλλάξει. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θα συνεχίσουμε να το στηρίζουν και να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνησή του. Θέλουμε να διαπραγματευτούμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τη Βρετανία αλλά και για το Γιβραλτάρ», συμπλήρωσε η κυρία Μέι.

Keywords
Τυχαία Θέματα