Η κινεζική Huawei πάει να ξεπεράσει την Apple στην αγορά των smartphones

Ευθεία απειλή για την κυριαρχία της Apple στην αγορά των smartphones αποτελεί πλέον η κινεζική Huawei, σύμφωνα με αναλυτές, καθώς, όπως αναφέρουν, ενδέχεται να ξεπεράσει τον αμερικανικό κολοσσό φέτος.

Το β' τρίμηνο του έτους, η Huawei είχε μερίδιο αγοράς 11,3%, με πωλήσεις 38,5 εκατ. μονάδων, ενώ το μερίδιο της Apple

ήταν 12% με πωλήσεις 41 εκατ. iPhone κατά την ίδια περίοδο..

«Η Huawei αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη πρόκληση για την Apple και τη Samsung. Αναπτύσσονται πολύ γοργά και πιθανώς θα ξεπεράσει την Apple στο κομμάτι των smartphone είτε φέτος ή του χρόνου», ανέφερε στο CNBC, ο Francisco Jeronimo, της IDC.

«Αυτό αποτελεί τεράστια πρόκληση για τη Samsung γιατί η Huawei έχει βάλει στόχο να γίνει η Νο1. Τα πάνε πολύ καλά όχι μόνο στην αύξηση του αριθμού των συσκευών που πωλούν, αλλά και σε όρους αξίας γιατί για τη Samsung ή για τον οποιοδήποτε κατασκευαστή smartphone το θέμα δεν είναι να στέλνουν κουτιά, αλλά να βγάζουν χρήματα. Και βλέπουμε τις τιμές να αυξάνονται διαρκώς».

Η Huawei επενδύει επιθετικά στο κομμάτι των smartphone τα τελευταία δυο χρόνια και έχει δει εντυπωσιακή ανάπτυξη. Εχει καταφέρει να λανσάρει τηλέφωνα σε διάφορες τιμές, αλλά και να προκαλέσει τις Apple και Samsung στην υψηλή αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα