Η Κίνα θα μπορούσε να διακόψει τις επενδύσεις στη Silicon Valley εν μέσω κρίσης Huawei

Η Κίνα θα μπορούσε να κόψει εντελώς τις επενδύσεις στην Silicon Valley, σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή κυβερνήτη της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, αφότου ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών στον κόσμο βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δύσης.

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Huawei αντιμετωπίζει περιορισμούς από αρκετές δυτικές κυβερνήσεις, εν μέσω αυξημένων

ανησυχιών ότι τα προϊόντα του θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κατασκοπεία.

Αυτό σε μια εποχή που οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα είναι κλειδωμένες σε μια μακρόχρονη εμπορική διαμάχη και οι συμμετέχοντες στην αγορά όλο και περισσότερο ανησυχούν ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να μετατραπεί σε έναν λεγόμενο «πόλεμο τεχνολογίας».

"Η ψυχολογία έχει αλλάξει πραγματικά, επειδή ο τεχνολογικός πόλεμος είναι ένας πολύ διασυνδεδεμένος πόλεμος, με τα κεφάλαια των ΗΠΑ και της Κίνας να κινούνται παντού", δήλωσε ο Zhu Min στο CNBC την Τρίτη.

"Αλλά μπορώ να σας πω, μετά τα γεγονότα της Huawei, όλα τα κινεζικά κεφάλαια στη Silicon Valley σταματούν και κανένα κεφάλαιο των ΗΠΑ δεν θα θέλει να επενδύσει στην Κίνα επίσης", πρόσθεσε.

Εκτός από τον προηγούμενο ρόλο του στην Τράπεζα της Κίνας, ο Zhu είναι επίσης πρώην αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Εκτός από το γεγονός ότι είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές smartphone στον κόσμο, η Huawei είναι επίσης ηγέτης στην υποδομή τηλεπικοινωνιών - ιδιαίτερα σε σχέση με την επόμενη γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας, γνωστή ως 5G.

Ωστόσο, οι ανησυχίες για την ασφάλεια της τεχνολογίας της Huawei έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Βρετανία και την Αυστραλία.

Μια μεγάλη κατηγορία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες, εν μέσω του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου, είναι ότι το Πεκίνο διαπράττει κλοπή τεχνολογίας, αν και η Κίνα το αρνείται αυτό.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Huawei Liang Hua, δήλωσε στους παγκόσμιους ηγέτες που συγκεντρώθηκαν στο Νταβός ότι η εταιρεία του θα μπορούσε να απομακρυνθεί από τις δυτικές χώρες εάν συνεχίσει να αντιμετωπίζει περιορισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα