Η ΙΒΜ ανακοίνωσε πάνω από 1.000 απολύσεις

Η IBM επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι ετοιμάζεται να απολύσει ένα μικρό ποσοστό εργαζομένων, επιβεβαιώνοντας τις αναφορές που διατυπώθηκαν νωρίτερα μέσα στην ημέρα σε έναν ειδικό online πίνακα της εταιρείας με τίτλο TheLayoff όπου αναρτώνται μηνύματα.

Πηγή της εταιρείας με γνώση του θέματος, ανέφερε ότι οι περικοπές επηρεάζουν περίπου το 0,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού.

Σημειώνεται ότι η IBM απασχολεί πάνω από 340.000 υπαλλήλους,

πράγμα που σημαίνει ότι οι απολύσεις πιθανόν να αφορούν 1.700 άτομα.

«Συνεχίζουμε να επανατοποθετούμε την ομάδα μας ώστε να ευθυγραμμιστεί με την εστίασή μας στα τμήματα υψηλής αξίας της αγοράς ΙΤ και συνεχίζουμε να προσλαμβάνουμε άτομα σε κρίσιμους νέους τομείς που προσφέρουν αξία στους πελάτες μας και την IBM», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNBC μέσω e-mail. .

H IBM βρίσκεται καθ'οδόν προς μια μεγάλη εξαγορά, ενώ στόχος της παραμένει η αύξηση των κερδών.

Οι μετοχές της IBM σημείωσαν άνοδο 16% από τις αρχές του 2019. Τον Απρίλιο η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα πρώτου τριμήνου μειωμένα κατά 5% σε ετήσια βάση και κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η IBM ετοιμάζεται να αποκτήσει τον κολοσσό ανοικτού λογισμικού Red Hat για 34 δισεκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία πρόκειται να κλείσει το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα