Η Ιαπωνία πουλά μετοχές $12 δισ. της Japan Post Holdings

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι προτίθεται να πουλήσει μετοχές ύψους 12 δισ. δολαρίων της Japan Post Holdings. Οι διαχειριστές κεφαλαίων επιφύλαξαν χλιαρή υποδοχή στην ανακοίνωση , αναφέροντας ότι οι περιορισμένες προοπτικές ανάπτυξης είναι πιθανό να επηρεάσουν σημαντικά τη ζήτηση από θεσμικούς επενδυτές.

Η πώληση αυτή θα είναι η πρώτη από την Αρχική Δημόσια Προσφορά το 2015 της ταχυδρομικής εταιρείας και των δύο μονάδων της, της Japan

Post Bank και της Japan Post Insurance.

Η IPO εκείνης της εποχής είχε αποφέρει επίσης 12 δισ. δολ, που προορίστηκαν γαι την ανοικοδόμηση περιοχών που καταστράφηκαν από τον σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι το 2011.

«Η εταιρεία στερείται δυνατότητας ανάπτυξης», ανέφερε ο Kazuo Okabe, γενικός δ/ντής της Fukoku Capital Management. «Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ισχυρή ζήτηση από τους ενεργούς διαχειριστές κεφαλαίων».

Η Japan Post, με 24.000 ταχυδρομεία και 400.000 υπαλλήλου, προσπάθησε να διασωθεί από την επικράτηση του Διαδικτύου ελαχιστοποιώντας την επίδρασή του στην πτώση της παράδοσης επιστολών.

Έπρεπε επίσης να προσαρμοστεί σε μια ανταγωνιστική αγορά αποστολής δεμάτων που αναπτύσσεται χάρη στο ηλεκτρονικό εμπόριο, όπου το πρώην μονοπώλιο αποτελεί πλέον τρίτη δύναμη σε ό,τι αφορά το μερίδιο αγοράς.

Νωρίτερα η μετοχή σημείωσε άνοδο σχεδόν 4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα