Η γενική ευφορία ώθησε ανοδικά τις ασιατικές αγορές

Οι ιαπωνικές μετοχές σημείωσαν θεαματική άνοδο, παρά το ότι το γιεν επίσης ενισχύθηκε κι έφτασε σε υψηλά 15μήνου. Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων κυμάνθηκε κοντά στο 2,9% και το δολάριο διαπραγματεύθηκε χαμηλότερα έναντι όλων των κύριων νομισμάτων.

Το νόμισμα της Ιαπωνίας ξεπέρασε για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2016 τα 106 γιέν ανά δολάριο την ημέρα που ο πρωθυπουργός Shinzo Abe όρισε τον Haruhiko Kuroda Για άλλη πενταετή θητεία. Το ευρώ σημείωσε άνοδο έναντι του δολαρίου.

Οι επενδυτές φαίνονται πεπεισμένοι

ότι, παρόλο που το κόστος δανεισμού αυξάνεται, δεν βρίσκεται ακόμη σε επίπεδα που θα εμπόδιζε τις μετοχές να ανέβουν, ειδικά με την τωρινή οικονομική συγκυρία. Δεδομένου ότι όλο και περισσότεροι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η Federal Reserve θα επιταχύνει το ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της φέτος, μια έκθεση αυτή την εβδομάδα που δείχνει ταχύτερες αυξήσεις των τιμών καταναλωτή προκάλεσε συζήτηση σχετικά με την συσχέτισης του δολαρίου με τα επιτόκια, καθώς οι επενδυτές στο νόμισμα επικεντρώθηκαν σε αυτή τη συσχέτιση, παρά στα δίδυμα ελλείμματα των ΗΠΑ.

Το κινεζικό χρηματιστήριο στη Σανγκάη έκλεισε στις 3.199,16 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,45%.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε στις 31.115,43 μονάδες, με ισχυρή άνοδο 1,97%.

Σημαντικά ήταν τα κέρδη και για τον δείκτη Nikkei ο οποίος έκλεισε στις 21.719 μονάδες, αυξημένος κατά 1,18%

Ισχυρή άνοδος και για τον δείκτη KOSPI της Νότιας Κορέας, που έκλεισε στις 2.421,83 μονάδες, αυξημένος κατά 1,11%.

Μόνο ο αυστραλιανός δείκτης S$P/ASX500 κατέγραψε οριακές απώλειες 0,08% κι έκλεισε στις 5.904 μονάδες

Keywords
Τυχαία Θέματα