Η Ευρώπη προσφέρει «brexit μακράς διαρκείας» στη Βρετανία

Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να καθυστερήσει ακόμα κια για διάστημε ενός έτους, εξέλιξη που θα αποτελέσει πλήγμα για την πρωθυπουργό Theresa May που κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με μια αποσταθεροποιητική σκνή στο εσωτερικό της χώρας της.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk απέρριψε το αίτημα της May για μικρή αναβολή της διαδικασίας απώλειας της ιδιότητας μέλους της ΕΕ, εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου, λέγοντας ότι θα δημιουργήσει μια "διαρκή σειρά από σύντομες χρονικές επεκτάσεις και

συνόδους κορυφής λόγω έκτακτης ανάγκης, δημιουργώντας συνεχώς νέα χρονικα όρια, με τη Βρετανία πάντα βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού".

Οι ηγέτες θα οριστικοποιήσουν τη διάρκεια της αναβολής στο Brexit σε σύνοδο κορυφής την Τετάρτη. Ο Tusk θέλει να συμφωνήσουν σε μια παράταση μέχρι ενός έτους και οι διπλωμάτες από τα κράτη μέλη λένε ότι η συζήτηση είναι τώρα η νέα ημερομηνία εξόδου να βρίσκεται μεταξύ Δεκεμβρίου και επόμενου Μαρτίου. Το σχέδιο συμπερασμάτων δείχνει ότι οι ηγέτες της ΕΕ σχεδιάζουν να προσφέρουν στη Βρετανία μια επιλογή πρόωρης εξόδου, νωρίτερα από την παραπάνω περίοδο, σε περίπτωση που βρεθεί τελικά μια λύση στο εσωτερικό αδιέξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα