Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση του Γκίζι

Τελικά κανείς δεν χάνεται. Ο Γκρέγκορ Γκίζι, που τόσο πολύ υποστήριξε την πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο γερμανικό Κοινοβούλιο, μπορεί να αποχώρησε πριν από ένα χρόνο απ' την ηγεσία του Die Linke (κανα δυο μήνες μετά την ...κυβίστηση Τσίπρα) ωστόσο - με τις ευλογίες και του Αλέξη - αναβαθμίστηκε πλέον σε Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, ο κ. Γκίζι επικράτησε των συνυποψηφίων του και πλέον θα διαδεχθεί τον Γάλλο Πιερ Λοράν. Οι σύνεδροι

εξέλεξαν επίσης τους τέσσερις αντιπροέδρους του κόμματος που συμπληρώνουν την προεδρία. Πρόκειται για τον γάλλο Πιερ Λοράν, για την ισπανίδα Μάιτε Μόλα, την βουλγάρα Μαργαρίτα Μίλενα και τον ιταλό Πάολο Φερέρο.

Ο νέος πρόεδρος στην πρώτη του ομιλία μετά την εκλογή του τόνισε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε βαθιά κρίση και ότι μεγαλώνει διαρκώς το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλουσίων. Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή του για τους φορολογικούς παραδείσους, για τις συμφωνίες TTIP και TISA, για τη λιτότητα, που όπως είπε καταστρέφει την Ευρώπη και για την ανάγκη λύσης στην περιβαλλοντική και την προσφυγική κρίση. Πάντως δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την ΕΕ», υποστηρίζοντας την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ενάντια στον εθνικισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα