Η επόμενη μέρα και το Κουαρτέτο

Για όλους όσοι ζουν στο έδαφος της πραγματικής ζωής - της αγοράς και της οικονομίας - δεν χρειάζονται μελέτες και κόντρα μελέτες για να φανεί και να καταδειχθεί το αυτονόητο.

Δεν μπορεί ένας δυναμικός 40αρης που έχει μάθει να αγωνίζεται με όλες τους τις δυνάμεις για να αυξήσει τα εισοδήματα του και νιώθει περηφάνια όταν βελτιώνει το επίπεδο της ζωής του, δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων και για οποιοδήποτε λόγο, να αποδεχθεί την ιδέα ότι το κράτος και οι διαχειριστές της εξουσίας όχι μόνο θα γίνει ετσιθελικά συνέταιρος στην τσέπη του αλλά θα τον οδηγήσει και σε ατραπούς καταστροφής

αν συνεχίσει να είναι ένας ειλικρινής πολίτης και ένας παραγωγικός επαγγελματίας.

Εκεί ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα. Εκεί ακριβώς βρίσκεται και η κατηγορηματική αντίθεση μυρίων επαγγελματιών να αποδεχθούν τα κοστούμια που έχουν ετοιμάσει για εκείνους οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ – είτε πρόκειται για ασφαλιστικά/ συνταξιοδοτικά κοστούμια, είτε πρόκειται για φορολογικά κοστούμια. Και τα ετοιμοπαράδοτα «συνολάκια» προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από κανένα μοχθηρό Κουαρτέτο ή το ανάλγητο ΔΝΤ.

Η συνταγή για την διαρκή αύξηση των φόρων και των εισφορών – τελών μπορεί να είναι η εύκολη και γρήγορη λύση για τους κάθε λογής λογιστές του διαχρονικού «κομματικού κράτους» αλλά σήμερα πέραν όλων των άλλων τεκμηριωμένων αντιδράσεων δεν μπορεί να λειτουργήσει και να αποδώσει τα αναμενόμενα.

Ο λόγος είναι απλός. Το πλήθος των υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει να εξυπηρετούν οι περισσότεροι ενεργοί και παραγωγικοί πολίτες – υποχρεώσεις κάθε μορφής που σχετίζονται με ρυθμίσεις για χρέη σε τράπεζες, εφορία, ταμεία κ.λπ- δεν αφήνει ούτε σκέψη για παραπάνω έξοδα ανά μήνα.

Τι έχουμε λοιπόν μπροστά μας; Μια αγορά που ζει με αυτά τα δεδομένα και απέναντι της, μια κυβέρνηση που συνεχίζει να πηδάει από συννεφάκι σε συννεφάκι... Με λίγα λόγια, αδιέξοδο ή αν προτιμάτε , η συνέχιση του βασανιστηρίου με την σταγόνα σε πολλά πολλά επεισόδια. Η κατάληξη εξαρτάται πλέον από τις επιλογές του Κουαρτέτου... Εκείνο θα καθορίσει την επόμενη μέρα πάνω στα... συντρίμμια της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα