Η «επιχειρηματική» μηχανή πήρε μπροστά

Του Κώστα Τσαούση

Τελικά, παντού και πάντα οι επιδόσεις μετράνε – τα αποτελέσματα κρίνουν την προσπάθεια.

Η κα Ρούλα Μπαχταλιά επικεφαλής manager του egg, του προγράμματος καινοτόμου νεανικής επιχειρηματικότητας της Eurobank που σχεδίασε και υλοποιεί σε συνεργασία με το Corallia μιλώντας χτες το απόγευμα στη εκδήλωση για τη βράβευση των 3 εταιρειών στα μισά του ...κύκλου έκανε ένα μικρό απολογισμό με χρήσιμα στοιχεία.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά: - 77 νέοι επιχειρηματίες

δημιούργησαν 30 επιχειρηματικές ομάδες, 18 έχουν πλέον Νομική Μορφή και 5 θα έχουν εντός Ιανουαρίου (σύνολο 23 εταιρείες), 1 εταιρεία έχει καταθέσει US patent (pending) και άλλη 1 εταιρία έχει κατοχυρώσει ευρεσιτεχνία. Όσον αφορά στην Εμπορική Δραστηριότητα και των 30 επιχειρηματικών ομάδων 13 εταιρείες σήμερα τιμολογούν & 2 εταιρείες κάνουν τα πρώτα βήματα εξαγωγικής δραστηριότητας, 3 εταιρείες έχουν πάρει κάποιου είδους χρηματοδότηση (FF, Angel Investor, AFI), 17 εταιρείες έχουν δημιουργήσει τουλάχιστον 1 συνέργεια εντός του κύκλου ή το egg alumni.

Οσον αφορά στην Προβολή & Διαφήμιση των 30 επιχειρηματικών ομάδων 12 εταιρείες έχουν συμμετάσχει σε τουλάχιστον 1 εμπορική έκθεση, 6 εταιρείες έχουν πάρει κάποιο βραβείο (πρώτες 3 θέσεις), 14 εταιρείες έχουν κάνει έστω μία δημοσίευση στον Τύπο.

Το Πρόγραμμα egg, όπως μας ενημέρωσε η κα Μπαχταλιά, εγκαινίασε τη νέα χρονιά μία σειρά από δράσεις που στόχο έχουν να ενισχύσουν περαιτέρω τις εταιρείες που συμμετέχουν στον 4ο κύκλο του Προγράμματος στηρίζοντας έτσι την εξωστρέφεια των νεοφυών επιχειρήσεων και τη δημιουργία επιχειρηματικής δικτύωσης και προβολής των εταιρειών αυτών στις αγορές του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο αυτό, δέκα (10) εταιρείες από τις τριάντα (30) ταξίδεψαν στη Βοστώνη για να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα εξωστρέφειας διάρκειας 15 ημερών που περιλάμβανε:

1. Εκπαίδευση στο StartMIT ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, με την υποστήριξη από 69 εξέχοντες καθηγητές, επιχειρηματίες και επιχειρηματικούς αγγέλους, σε 40+ innovation sessions

2. Διασύνδεση και συνεργασία με την Ελληνική διασπορά στη Βοστώνη, και.

3. Συναντήσεις με εταιρείες τεχνολογίας του κλάδου δραστηριότητας των 10 αυτών startup εταιρειών.

Σημαντική υποστήριξη στις εταιρείες της αποστολής παρείχε το Ελληνικό Προξενείο στη Βοστώνη και η κα Ιφιγένεια Καναρά Γενική Πρόξενος, που διοργάνωσε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στην άφιξη της ελληνικής αποστολής του egg, η κα Μαρίνα Χατζοπούλου, επιχειρηματίας και άγγελος επενδυτής, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του egg, που βοήθησε στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων των εταιρειών του egg στη Βοστώνη, ενώ εξαιρετική ήταν και η βοήθεια του κ. Μιχάλη Μπλέτσα επίσης μέλους της συμβουλευτικής επιτροπής του egg και διευθυντή Πληροφορικής του ΜΙΤ Media Lab ο οποίος με την πολύτιμη εμπειρία του συμβούλευσε τους 10 επιχειρηματίες και τους καθοδήγησε σε θέματα που αφορούν στην τεχνολογία και στην επιχειρηματική εξέλιξη.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εξωστρέφειας egg είναι οι: Agile Agriculture Technologies, Artimelia, Ex Machina, Fraud Line, Greeking.me, Mentor, Messinian Hub, Πάρκο Χαράς, Tooristas & Woof Club.

Keywords
Τυχαία Θέματα