Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Μια ημέρα πριν την επέτειο του εορτασμού του Πολυτεχνείου και ενώ η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη με το ενδεχόμενο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος ανοικτό, η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα αναλαμβάνει την ευθύνη για την τυφλή επίθεση εναντίον των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη πριν από δύο εβδομάδες. Με ένα παραληρηματικό κείμενο 6000 λέξεων, με πολλά ορθογραφικά και συντακτικά λάθη η οργάνωση αναφέρει ότι το χτύπημα έγινε και πάλι στα ΜΑΤ γιατί όπως λέει "αποτελούν

το εξειδικευμένο εργαλείο άσκησης βίας και τρομοκρατίας ενάντια στο κοινωνικό κίνημα".

Μάλιστα κάνουν παρέμβαση και για την επέτειο του Πολυτεχνείου γράφοντας με τονισμένα γράμματα "43 χρόνια κουκουλωμένης δικτατορίας, όλες οι μάσκες έχουν ξεφτίσει. Ξεσηκωνόμαστε, οργανωνόμαστε, οπλιζόμαστε για να γκρεμίσουμε το σύστημα". Για την τελευταία επίθεση στα ΜΑΤ αναφέρουν ότι ο αστυνομικός σώθηκε χάρη στα αντανακλαστικά του που έσκυψε τη στιγμή που πατούσαν τη σκανδάλη επισημαίνοντας πως δεν είχαν χρόνο να ξαναρίξουν γιατί ήθελαν να χτυπήσουν με χειρουργική ακρίβεια έτσι ώστε να υπάρχει απουσία πεζών και αυτοκινήτων από το χώρο της επίθεσης. Οι συντάκτες, κάνουν μια ιστορική αναφορά στην πορεία των ΜΑΤ από το 1976 μέχρι σήμερα ενώ αναλύουν την κεντρική στρατηγική γραμμή τους που όπως λένε είναι "συγκρότηση της πλατιάς ένοπλης κοινωνικής αντίστασης".

Παράλληλα, περιγράφουν τους λόγους των χτυπημάτων τους αναφέροντας ότι η επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικού ήταν "η απάντηση στην απόπειρα ένοπλης καταστολής της εξέγερσης των εργαζομένων στην εκπαίδευση στην Oaxaca τον Ιούνιο του 16" ενώ για την πρώτη επίθεση στα ΜΑΤ αναφέρουν πως ήταν "η απάντηση στην εισβολή στα Εξάρχεια στην επέτειο της κρατικής δολοφονίας του Γρηγορόπουλου". Τέλος για την επίθεση με χειροβομβίδα σε αστυνομικό έξω από τη γαλλική πρεσβεία λένε πως την έκαναν "ως πρώτο βήμα στην εφαρμογή της φράσης: "μια χειροβομβίδα για κάθε δακρυγόνο"".

Διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα