Η Έκθεση «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ...Μια εικόνα χίλιες λέξεις» στη Λαμία

Η Α.Μ.Κ.Ε "ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ" σε συνεργασία με το Mουσείο Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, παρουσιάζει την ιστορική έκθεσης φωτογραφίας "ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ... μία εικόνα χίλιες λέξεις" στην Λαμία.

Στις 18 Απριλίου 1941, η Λαμία ήρθε αντιμέτωπη με την γερμανική εισβολή και υπέστη σημαντικές

καταστροφές από την είσοδο των Γερμανών κατακτητών, οι οποίοι επιδόθηκαν σε λεηλασίες των κτιρίων και της υποδομής της πόλης. Εκτός από τις υλικές καταστροφές, η Λαμία θρήνησε και ανθρώπινα θύματα. Σήμερα, 77 χρόνια αργότερα, τιμούμε και δείχνουμε τον δέοντα σεβασμό στη συμμετοχή της Λαμίας στον πόλεμο και στην προσφορά της στις συνολικές προσπάθειες των Ελλήνων για την πολυπόθητη απελευθέρωση.

Η έκθεση "ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ... μία εικόνα χίλιες λέξεις" παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2016 στο Ζάππειο Μέγαρο, ενώ μέρος της φιλοξενήθηκε στο χωριό Lidice της Τσεχίας. Η προσέλευση και το ενδιαφέρον του κοινού αυξάνονται, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τους διοργανωτές.

Στόχος της έκθεσης και των διοργανωτών είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα τα οποία θα φιλοξενηθούν στην Λαμία, αποτυπώνουν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα και τα δεινά που υπέστη ο ελληνικός λαός από την ναζιστική Γερμανία.

Η έκθεση θα λάβει χώρα στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας στην πλατεία Ελευθερίας και θα διαρκέσει από 18 έως 26 Απριλίου 2018. Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή θα παρευρεθεί στην εκδήλωση ο ιδρυτής της Α.Μ.Κ.Ε "ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ", κος Γιώργος Καραμάνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα