Η διαμάχη Πούτιν-Προκόροφ "ξεχειλίζει" στο Μπρούκλυν

Στις 13 Απριλίου του 2016, τη στιγμή που η ομάδα του NBA Brooklyn Nets τελείωνε μία χρονιά χάλι, με 61 ήττες σε 82 αγώνες, ο πρόεδρος της ομάδας Mikhail Prokhorov έφυγε από την VIP σουίτα του στο γήπεδο πριν το τέλος του αγώνα.

Λίγες ώρες μετά ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος έλαβε μήνυμα από τους υπαλλήλους του στη Μόσχα πως κουκουλοφόροι της FSB, της μυστικής αστυνομίας, είχαν κάνει "ντου" στα γραφεία του, αφού τα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης ήταν

απογοητευμένα μαζί του αλλά και με άλλους Ρώσους δισεκατομμυριούχους. Ο Prokhorov επιβιβάστηκε στο ιδιωτικό του τζετ και ταξίδεψε στη Μόσχα.

Μέσα σε μερικές εβδομάδες, υψηλόβαθμοι συντάκτες της μιντιακής εταιρείας RBC του Prokhorov είχαν χάσει τις δουλειές τους. Είχαν εκνευρίσει το Κρεμλίνο με τα ρεπορτάζ τους για τη διαπλοκή των κοντινών προσώπων του Vladimir Putin. Αλλά η ζημιά είχε γίνει. Ο Prokhorov αναγκάστηκε να πουλήσει τις μετοχές του, αξίας 2 δισ. δολαρίων, σε εταιρεία λιπασμάτων. Τώρα το μεγαλύτερο κομμάτι από αυτά που παραμένουν, αξίας 900 εκατ. δολαρίων στον γίγαντα αλουμινίου Rusal, βρίσκεται προς πώληση. Το Κρεμλίνο, πάντως, αρνείται πως ο Prokhorov έχει δεχθεί οποιεσδήποτε πιέσεις.

Ο Prokhorov, όμως, έχει "αυγατίσει" τα λεφτά του αφού εκτός από τους Nets έχει αγοράσει και το Brooklyn Center, το γήπεδο στο οποίο παίζουν. Μάλιστα φέτος έχει επεκταθεί, εξαγοράζοντας τα ενοίκια στο Paramount Theater του Brooklyn και του Nassau Coliseum του Long Island. O επικοινωνιακός πόλεμος, πάντως, συνεχίζεται. Αν και ο Putin δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα του RBC για τα Panama Leaks, κυριολεκτικά φωτογραφίστηκε αφού το κεντρικό άρθρο που τα αφορούσε είχε την εικόνα του ισχυρού άντρα της Ρωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα