Η Δαν(ε)ία του Νότου και η Δανία του Βορρά

«Δαν(ε)ία του Νότου vs Δανία του Βορρά». Ο υπέρτιτλος σε ένα διάγραμμα που αφορά την φορολογική επιβάρυνση επιχειρήσεων (νέες επιχειρήσεις τα πρώτα δύο χρόνια λειτουργία τους) στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από αυτό το διάγραμμα φαίνεται και η τρομακτική διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα και την Δανία. Το στοιχείο που προκύπτει: «Διπλάσια η φορολογική επιβάρυνση» είναι όλο το ζουμί!

Ο Άκης Σκέρτσος, γενικός διευθυντής του ΣΕΒ,

ανέβασε το διάγραμμα μαζί με ένα εύστοχο σχόλιο στο Linkedin: «Το πρόβλημα δεν είναι ότι απλά αργούμε να γίνουμε Δανία του Νότου. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και η Δανία του Βορρά έχει χαμηλότερους φόρους από εμάς όταν υπολογίζεις τη συνολική φορολογική επιβάρυνση μιας επιχείρησης». Όπως και ο ίδιος αναφέρει το διάγραμμα προέρχεται από το εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ για την Οικονομία και συνοδεύεται από ένα αναλυτικό κείμενο που φέρει τον τίτλο: «Ο παραλογισμός της φοροεισπρακτικής πολιτικής και άλλες θλιβερές ιστορίες».

http://www.sev.org.gr/vivliothiki-tekmiriosi/evdomadiaio-deltio-gia-tin-elliniki-oikonomia/o-paralogismos-tis-foroeispraktikis-politikis-kai-alles-thliveres-istories-21-dekemvriou-2016/

Keywords
Τυχαία Θέματα