Η ατομικότητα ή γιατί δεν δεν διαδηλώνουν κατά του έγκλειστου

Όταν ο κ. Ευάγγελος Λεμπέσης έγραφε το περίφημο βιβλίο του «Η χρησιμότητα των υλακών εν τω συγχρόνω βίω», σίγουρα δεν φανταζόταν πως θα έφτανε μια στιγμή όπου οι Έλληνες δεν θα ακολουθούσαν τους συλλόγους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα κόμματα κτλ.

Ο συγγραφέας έγραφε ότι είναι έμφυτη η τάση του βλάκα να ανήκει σε όσο το δυνατόν περισσότερες οργανώσεις αφού διαθέτει τάσεις αγελοποίησης και επειδή έχει μόνιμο πανικό μήπως περιέλθει στο προλεταριάτο. Συμπλήρωνε δε, ότι οι αντιατομικές και ομαδιστικές θεωρίες (σοσιαλισμός, κομμουνισμός, 4η Αυγούστου κα) χρησιμοποιούν τους βλάκες για

την επικρτάτησή τους.

Στη σημερινή Ελλάδα, όμως, έχουμε μια δομική αλλαγή, όπως λένε άνθρωποι που επενδύουν χρήματα και θέλουν να γνωρίζουν λ.χ γιατί δεν διαδηλώνουν οι Έλληνες εναντίον της υπερφορολόγησης. Η δομική αλλαγή που έχει συντελεστεί στα χρόνια του Μνημονίου και ιδιαίτερα τα 2 τελευταία χρόνια, είναι η έντονη ατομικότητα. Γιατί ο καθείς θέλει να ζήσει την οικογένειά του. Κοιτά την δουλειά του, λοιπόν και δεν ασχολείται με το σύλλογο λ.χ «Δεν πληρώνω», μια οργάνωση η οποία συμμετείχε ουσιαστικά στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι άνθρωποι της ιστορίας μας δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ταλαιπωρήθηκαν, τραβήχτηκαν που λέμε στην καθομιλουμένη και πέτυχαν σε κάτι. Από το να καλλιεργούν ελιές μέχρι να τις τυποποιούν κτλ. Ενδιαφέρονται μόνο για τη δουλειά, και την οικογένεια τους. Ποσώς ασχολήθηκαν με τα όσα είπε ο έγκλειστος του Μαξίμου στη συνέντευξη του, ότι δηλαδή οι Έλληνες δεν διαδηλώνουν διότι προσέφερε... περίθαλψη σε 2,4 εκατ. ανθρώπους ή ότι παρέχει κοινωνικό επίδομα σε 500 χιλ. ανθρώπους (τα λεφτά τα έβαζε η Εθνική για την κα Φωτίου).

Εκτός, όμως, από την ατομικότητα υπάρχει και το «μαύρο» χρήμα - το οποίο συντηρεί δεκάδες επιχειρηματίες. Κάπως έτσι εξηγείται και η μεγαλύτερη έξοδος των τελευταίων ετών που είπε ο έγκλειστος του Μαξίμου. Ο έγκλειστος είδε στη γωνία του Λιστόν στην Κέρκυρα και έμεινε έκπληκτος από την ανάπτυξη!!

Ατομικότητα λοιπόν και «μαύρο» χρήμα. Ο καθένας κοιτά την πάρτη του σε απλά ελληνικά. Για ορισμένους αυτό είναι το πρώτο στάδιο της ανάπτυξης. Το πώς αυτό θα γυρίσει σε μια κανονική οικονομία φυσικά και δεν είναι αντικείμενο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Διότι τέτοια καθεστώτα θέλουν ομάδες συλλόγους, ομάδα επεξεργασίας για το Σύνταγμα, ομάδα ενημέρωσης αντιεξουσιαστής στο Container της πλατείας Εξαρχείων κτλ.

Οι ινστρούχτορες τύπου Φλάμπουρου σας αλλάζουν την οδό της γειτονιάς – που έχει το ίδιο όνομα- και εσείς ως επαγγελματίες που κερδίζετε από την αλλαγή θα στηρίξετε το κόμμα συνονθύλευμα. Η έντονη ατομικότητα και οι «ομάδες» συγκρατούν μέχρι τώρα την οργή του κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα