Η Αpple δίνει ώθηση στα ταμπλό της Ασίας

Σε θετικό πρόσημο τα χρηματιστήρια της Ασίας, καθώς τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της Apple έδωσαν ώθηση στον κλάδο της τεχνολογίας.

Στα ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei με κέρδη 0,47%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi με άνοδο 0,19%, λόγω των κερδών που αποκόμισαν πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 αντιθέτως με πτώση 0,49% λόγω των μέτριων επιδόσεων του υποδείκτη του κλάδου ενέργειας και πρώτων υλών, καθώς επιστρέφουν οι

πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου. Συγκεκριμένα, τα futures Σεπτεμβρίου σημείωσαν χθες βουτιά 2%, κάτω από το επίπεδο των 50 δολ. το βαρέλι.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε 0,19% και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με άνοδο 0,60%.

Στο μεταξύ, η Apple ανακοίνωσε χθες το βράδυ κέρδη 8,72 δισ. δολ. ή 1,67 δολ. ανά μετοχή για το γ΄ τρίμηνο χρήσης, από 7,8 δισ. δολ. ή 1,42 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι πωλήσεις του τεχνολογικού κολοσσού ανήλθαν σε 45,4 δισ. δολ. από 42,4 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούσαν τα κέρδη στα 1,57 δολ. ανά μετοχή με πωλήσεις ύψους 44,89 δισ. δολ.

Οι μετοχές του Αμερικανικού κολοσσού κερδίζουν πάνω από 6% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές σκαρφαλώνοντας σε νέο ρεκόρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα