Η αποτυχία της υδραυλικής ρωγμάτωσης - Στο έλεος των σεισμών 7,9 εκατ. άνθρωποι

Κάτοικοι του Τέξας και της Οκλαχόμα αντιμετωπίζουν τον ίδιο κίνδυνο σεισμού με την σεισμογενή Καλιφόρνια, αφού σύμφωνα με επιστήμονες οι τεκτονικές πλάκες επηρεάζονται από την ανθρώπινη δραστηριότητα και ειδικά την υδραυλική ρωγμάτωση για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οκλαχόμα, Κάνσας, Κολοράντο, Νέο Μεξικό, Τέξας και Αρκάνσας ανήκουν, σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική Εταιρεία, στις περιοχές υψηλού κινδύνου.

Είναι

η πρώτη φορά που οι αρχές δημιουργούν έναν χάρτη για τις περιοχές υψηλού κινδύνου πρόκλησης σεισμού εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Ο τρόπος υδραυλικής ρωγμάτωσης στην εξόρυξη πετρελαίου αναπτύσσεται δραστικά στις ΗΠΑ. Όταν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο βγουν από τα έγκατα της γης, ακολουθεί συνήθως αλμυρό νερό, το οποίο και επιστρέφεται με υψηλή πίεση. Αυτή η πρακτική ευθύνεται για την δημιουργία σεισμών. Στις ΗΠΑ λειτουργούν 300.000 γεωτρήσεις υδραυλικής ρωγμάτωσης

Σεισμός 5,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ το 2011, με υλικές καταστροφές και τραυματίες στην Οκλαχόμα, σεισμός 5,3% την ίδια χρονιά στο Κολοράντο και άλλη σεισμική δόνηση το 2012, έντασης 4,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο το Τέξας, θεωρούνται όλες αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας για την εξόρυξη πετρελαίου με την διαδικασία της υδραυλικής ρωγμάτωσης.

Εκπρόσωπος του American Petroleum Institute, δήλωσε ότι μελετά την έρευνα, αναφέρει το CNN Money.

Keywords
Τυχαία Θέματα