Η ανάπτυξη στην Κίνα δίνει ώθηση στο πετρέλαιο - Σε υψηλό 5μήνου το Brent

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο, αφότου στοιχεία έδειξαν μια απροσδόκητη πτώση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, ενώ η οικονομία της Κίνας φαίνεται ότι ανέκαμψε το πρώτο τρίμηνο.

Οι τιμές ενισχύθηκαν έως και 0,9% στη Νέα Υόρκη, ενώ στο Λονδίνο οι τιμές του Brent

έφτασαν υψηλά πέντε μηνών. Τα αποθέματα των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο πετρελαίου. Αν επιβεβαιωθούν από κυβερνητικά στοιχεία που θα προκύψουν αργότερα την Τετάρτη, θα είναι η πρώτη μείωση σε τέσσερις εβδομάδες και θα αψηφούν τις προβλέψεις των αναλυτών για αύξηση των αποθεμάτων.

Την ίδια ώρα, η Κίνα ανέφερε ότι η οικονομική ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου ξεπέρασε τις εκτιμήσεις, δίνοντας ώθηση στο πετρελαίου.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate για τα συμβόλαια του Μαΐου αυξήθηκαν κατά 56 σεντς, ή 0,9%, στα 64,61 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent για τα συμβόλαια του Ιουνίου αυξήθηκε 52 σεντς, στα 72,24 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, το υψηλότερο σημείο από τις 8 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα