Η VW απέλυσε τον «λάθος άνθρωπο» για το Dieselgate, καταγγέλλει μηχανικός

Ένας κορυφαίος μηχανικός της Volkswagen AG, ο οποίος έδωσε κατάθεση στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ σχετικά με το σκάνδαλο των εκπομπών ντίζελ, δεν έχει ιδέα γιατί ο αυτοκινητοβιομηχανία τον απέλυσε, δήλωσε ο δικηγόρος του σε έναν Γερμανό δικαστή.

Ο άνθρωπος, ο οποίος αναφέρεται ως Joern K., ήταν επικεφαλής της ανάπτυξης των κινητήρων ντίζελ της εταιρείας και η VW πρέπει να εξηγήσει τους λόγους της απόλυσης, δήλωσε ο δικηγόρος του, Ulrich

Weber. Ο διαχειριστής δεν εργάστηκε στον κινητήρα EA 189, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου. Αντ 'αυτού, εργάστηκε για το μοντέλο που ακολούθησε, είπε ο Weber.

"Απέλυσαν τον λάθος άνθρωπο, είναι τόσο απλό", δήλωσε ο δικηγόρος κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Braunschweig, της πόλης όπου διεξάγονται όλες οι ακροάσεις των δικαστηρίων που αφορούν την έδρα της VW στο κοντινό Wolfsburg. "Το γιατί θέλουν να απαλλαγούν από αυτόν παραμένει ανεξήγητο", πρόσθεσε.

Ο Joern K, 52 ετών, ήταν μεταξύ μιας ομάδας διευθυντών που απολύθηκαν τον Αύγουστο, τρία χρόνια αφότου η αυτοκινητοβιομηχανία κατηγορήθηκε για εξαπάτηση των τεστ εκπομπών.

Η εταιρεία θα διευκρινίσει τους λόγους που οδήγησαν στην απόλυση του Joern K. σε μια κατάθεση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το δικαστήριο έχει προγραμματίσει νέα ακρόαση για τις 11 Μαρτίου. Η VW έχει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου να πει στο δικαστήριο γιατί απέλυσε τον μηχανικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα