Η Uber επιστρέφει στη Φινλανδία μετά τις αλλαγές στη νομοθεσία

Η Uber δρομολογεί εκ νέου τις υπηρεσίες της στη Φινλανδία, ύστερα από σχεδόν ένα έτος αναστολής που προέκυψε από τους αυστηρούς νόμους περί μεταφοράς της χώρας.

Δύο από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες της, οι UberX και UberBLACK, είναι διαθέσιμες στο Ελσίνκι, όπως είπε η εταιρεία μέσα από ποστ σε μπλογκ.

Οπως

μεταδίδει το CNBC, ο νέος νόμος για τις υπηρεσίες μεταφορών της Φινλανδίας τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του μήνα. Ο νόμος αποσκοπεί να είναι φιλικός προς την ψηφιακή τεχνολογία και να διευκολύνει τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για χορήγηση άδειας ταξί. Οι άδειες χορηγούνται από την Trafi, την κεντρική υπηρεσία παρακολούθησης των μεταφορών, και όχι από τα κέντρα ELY, οι οποίες είναι περιφερειακές αρχές που εποπτεύουν τις υπηρεσίες μεταφορών. Ο νόμος επιτρέπει επίσης στους φορείς εκμετάλλευσης ταξί να καθορίζουν ελεύθερα τα κόμιστρά τους.

"Οι νέοι σύγχρονοι κανονισμοί στη Φινλανδία προωθούν τον δίκαιο ανταγωνισμό και αναγνωρίζουν το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι νέες τεχνολογίες παράλληλα με τα πιο παραδοσιακά μέσα μεταφοράς", δήλωσε ο Joel Jarvinen, γενικός διευθυντής της Uber Nordics.

Keywords
Τυχαία Θέματα