Η Tesla διέγραψε ότι κέρδισε από το tweet του Musk

Δεν άργησε πολύ να «σβήσει» η ευφορία γύρω από το κερδοσκοπικό ράλι της Tesla.

Ακριβώς 48 ώρες μετά το tweet του Elon Musk που πυροδότησε ένα ξέφρενο ράλι, όταν ανακοίνωσε πως σκέφτεται να αποσύρει τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας από το χρηματιστήριο, ο τεχνολογικός κολοσσός έχει σβήσει πλέον όλα αυτά τα κέρδη.

Οι αμφιβολίες πως ο ιδρυτής της Tesla θα αποσύρει πράγματι τη μετοχή την

έστειλε σε βουτιά 5,5% κάτω από τα 350 δολάρια, πολύ χαμηλότερα δηλαδή από το ποσό των 420 δολαρίων στο οποίο ο Musk (όπως ανε΄φερε στο tweet του) δήλωσε πως θα απέσυρε τη μετοχή.

Αναλυτές και επενδυτικό κοινό προσπαθούν να καταλάβουν τί ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Elon Musk. Η κεφαλαιοποίηση της αυτοκινητοβιομηχανίας φθάνει τα 60,8 δισεκ. δολάρια.

«Εγγυημένη χρηματοδότηση», έγραψε ειρωνικά, προς όλους όσους κάνουν λόγο για έλλειψη ρευστότητας στην εταιρεία, ενώ υπογράμμισε πως πρέπει οι μέτοχοι της εταιρείας να εξετάσουν το σχέδιο.

Στον απόηχο του tweet, η μετοχή πραγματοποίησε «ράλι» ακόμη και άνω του 8%, ενώ, στις 21:45 η διαπραγμάτευση ανεστάλη, όταν η άνοδος είχε μετριαστεί στο 5%.
Η διαπραγμάτευση επανήλθε στις 22:50, στα 381 δολάρια.
Βέβαια, η άνοδος στη μετοχή πυροδοτήθηκε λίγο νωρίτερα.

Το κρατικό επενδυτικό Ταμείο (Public Investment Fund, PIF) της Σαουδικής Αραβίας προχώρησε στην αγορά μετοχών της Tesla, συνολικού ύψους περίπου 2 δισεκ. δολαρίων, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους το κρατικό επενδυτικό Ταμείο (Public Investment Fund, PIF) της Σαουδικής Αραβίας.

Το μερίδιο που κατέχει πλέον το fund στην αμερικανική εταιρεία, ανέρχεται μεταξύ 3% και 5%.

Με βάση τις την τρέχουσα τιμή της μετοχής, το μερίδιο εκτιμάται πως έχει αξία ς μεταξύ 1,7 δισεκ. και 2,9 δισεκ. δολαρίων.

Το PIF διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία άνω των 250 δισεκ. δολαρίων, ενώ διοικείται από τον πρίγκηπα Mohammed bin Salman.

Keywords
Αναζητήσεις
kiriakopoulos pif
Τυχαία Θέματα