Η Tesla δεν καίει καύσιμα. Καίει ρευστό χρήμα!

Η εταιρεία που δημιούργησε o Elon Musk για να προωθήσει το μέλλον του ηλεκτρικού αυτοκινήτου ίσως να μην έχει αρκετά μετρητά, ώστε να φτάσει στο τέλος του ημερολογιακού έτους.

Οι ανησυχίες που κρύβονται κάτω από την υπέρμετρη φιλοδοξία της Tesla Inc. ήλθαν στο προσκήνιο κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Η εταιρεία παρέμεινε και πάλι πολύ μακριά από τους δικούς της

στόχους παραγωγής για το μαζικό μοντέλο 3 sedan, ενώ επίσης ένα άτομο πέθανε σε μια σύγκρουση στην οποία ενεπλάκη και το σύστημα της υποβοηθούμενης οδήγησης. Ο Musk ξεκίνησε δημόσια διαμάχη με τους ομοσπονδιακούς ελεγκτές θεμάτων ασφαλείας. Το μετοχικό κεφάλαιο της Tesla, το οποίο ήταν κάποτε υψηλό, μετά την υποβάθμιση την οποία υπέστη από πιστωτικούς αναλυτές, έπεσε κατά 24% από το σημείο κορυφής του Σεπτεμβρίου.

Υπάρχει ένας καλός λόγος να ανησυχούμε: Κανείς δεν έχει εξασφαλίσει ή δαπανήσει χρήματα όπως ο Elon Musk. Ούτε άλλος διευθύνων σύμβουλος μιας τέτοιας εταιρείας έκανε ένα αστείο χρεοκοπίας στο Twitter σε μια εποχή που φαινόταν να αναπτύσσεται.

Η Tesla κινείται ανάμεσα σε κεφάλαια τόσο γρήγορα ώστε, χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση, υπάρχει τώρα πραγματικός κίνδυνος η 15χρονη εταιρεία να εξαντλήσει τα χρήματά της μέσα στο 2018. Η εταιρεία δαπανά πάνω από 6.500 δολάρια ανά λεπτό, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το πρακτορείο Bloomberg. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές - το ποσό των μετρητών που μια εταιρεία παράγει μετά από την καταμέτρηση των κεφαλαιουχικών δαπανών - ήταν στο κόκκινο για πέντε διαδοχικά τρίμηνα. Αυτό θα είναι ένα βασικό στοιχείο για όσους παρακολουθούν την εταιρεία, όταν η Tesla θα αναφερθεί στα κέρδη της, στις 2 Μαΐου.

Δείτε στο Bloomberg πόσα χρήματα δαπανά η εταιρεία σε real time.

Keywords
Τυχαία Θέματα