Η Tesla αποκάλυψε το νέο Μοντέλο Υ που ξεκινά από $39.000

Το τελευταίο της ηλεκτρικό όχημα, το Μοντέλο Y, μια διασταύρωση SUV που θα κοστίσει από $39.000 έως $60.000 ανάλογα με τη διαμόρφωση αποκάλυψε η Tesla.

Το Μοντέλο Υ είναι περίπου 10% μεγαλύτερο από το Μοντέλο 3, με επτά θέσεις, διαθέτει πανοραμική γυάλινη οροφή και αποθηκευτικό χώρο 66 κυβικών μέτρων, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, κατά την παρουσίαση του μοντέλου στο Hawthorne της Καλιφόρνιας την Πέμπτη το βράδυ.

Η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις του νέου SUV.

Η ζήτηση για πρακτικά αθλητικά οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν υψηλή τα τελευταία χρόνια. Τα νέα μοντέλα έχουν πλημμυρίσει την αγορά, θέλοντας να εκθρονίσουν τα best-seller, όπως το Toyota RAV 4, το Nissan Rogue ή το Honda CR-V.

Η Tesla δεν έχει προσφέρει κανένα νέο SUV για να αξιοποιήσει αυτή τη ζήτηση από τότε που άρχισε να παράγει τα Μοντέλα X της το 2015. Το X διαθέτει πόρτες που μοιάζουν με φτερά γερακιού, που ευχαρίστησαν μερικούς οδηγούς αλλά απώθησαν άλλους. Το Μοντέλο Υ δεν διαθέτει αυτό το χαρακτηριστικό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Musk, το μοντέλο Y θα μοιράζεται περίπου το 75% των εξαρτημάτων του με τα ηλεκτρικά Μοντέλα 3, επιτρέποντας στην Tesla να ξεκινήσει την κατασκευή του νέου SUV με πολύ λιγότερα κόστος από αυτό που χρειάστηκε για να αρχίσει να παράγει το Μοντέλο 3.

Keywords
Τυχαία Θέματα