Η Pfizer προκαλεί «ανοσία» στη Wall Street – Άνοδος 300 μονάδων για τον Dow Jones

Στα πράσινα διαπραγματεύεται τη Δευτέρα η Wall Street, μετά την πλήρη έγκριση για χρήση του εμβολίου της Phizer από τον αμερικανικό FDA.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 300 μονάδες, ή 0,8%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq κινούνται με άνοδο 1% και 1,6% αντίστοιχα, κινούμενοι ενδοσυνεδριακά και οι δύο δείκτες σε επίπεδα ρεκόρ.

Η μετοχή της Pfizer ενισχύεται κατά 2,9%. Η μετοχή του

συνεργάτη της BioNTech σημειώνει άλμα 10,8% και η Moderna διαπραγματεύεται κατά 7% υψηλότερα. Η Trillium Therapeutics εκτοξεύεται στα νέα ότι θα αποκτηθεί από την Pfizer, με τη μετοχή της να αυξάνεται κατά 189%.

Οι μετοχές του κλάδου αναψυχής έχουν θετική αντίδραση μετά την ανακοίνωση της απόφασης για το εμβόλιο, με τις Delta και American Airlines να κινούνται 2% υψηλότερα. Οι Carnival και Norwegian Cruise Lines κερδίζουν 3%.

Οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου ενισχύουν τον S&P 500 καθώς οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται τη Δευτέρα, ανακόπτοντας το μεγαλύτερο σερί χαμένων συνεδριάσεων το 2019. Η Diamondback Energy και η Occidental Petroleum σημειώνει άνοδο 6% και η Devon Energy κερδίζει 5%.

Διαβάστε περισσότερα

Έρχεται μακρύς και δύσκολος ενεργειακός χειμώνας στην Ευρώπη

«Κουρεμένα ενοίκια»: Τέλος χρόνου για διορθώσεις και υποβολή παλαιών δηλώσεων COVID

Aνατροπή: Η Κίνα ανταγωνίζεται πλέον τη Γερμανία σε εξαγωγές προς την Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα