Η Miramax πωλήθηκε στους Καταριανούς του BeIN Media Group

H Miramax, ιδιωτική εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, πολλές από τις οποίες έχουν βραβευτεί και με Όσκαρ, πουλήθηκε στο BeIN Media Group, τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα

με έδρα το Κατάρ.

Αν και οι όροι της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκαν, οι συνομιλίες για μια συμφωνία αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από το Bloomberg, το Νοέμβριο.

Η εξαγορά αναμένεται να βοηθήσει την BeIN να διαφοροποιηθεί από τον αθλητικό τομέα και από το ψυχαγωγικό της πρόγραμμα και θα μπορούσε να ανοίξει τις πόρτες του Χόλιγουντ για τον όμιλο, ο οποίος σχηματίστηκε τον Ιανουάριο του 2014 έπειτα από spin-off από το Al Jazeera Media Network του Κατάρ.

Επίσης, με την πώληση δόθηκε και ένα τέλος στην αβεβαιότητα που υπήρχε εδώ και μήνες σχετικά με το μέλλον του σκηνοθέτη Santa Monica

Οι αδερφοί Harvey και Bob Weinstein ίδρυσαν την Miramax το 1979, στη συνέχεια την πούλησαν στην Walt Disney Co. το 1993. Η Disney στη συνέχεια πούλησε την επιχείρηση το 2010 για 660 εκατομμύρια δολάρια σε μια ομάδα που περιλάμβανε την μονάδα της Qatar Investment Authority και της Barrack's Colony Capital.

Keywords
Τυχαία Θέματα