Η Lloyds προχωράει στην περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας

Επισπεύδει τα σχέδιά του για περικοπές κόστους ο τραπεζικός όμιλος Lloyds όπως ανακοίνωσε σήμερα προκειμένου να αντισταθμίσει το δυσκολότερο οικονομικό περιβάλλον και την πιθανή μείωση στη ζήτηση για δάνεια μετά το Brexit.

Συγκεκριμένα, η Lloyds ανακοίνωσε τηνπερικοπή 3.000 επιπλέον θέσεων εργασίας και το κλείσιμο άλλων 200 καταστημάτων με σκοπό να προστατεύσει την κερδοφορία της.

Ο όμιλος στοχεύει στο να εξοικονομήσει 400 εκατ.

λίρες έως το τέλος του 2017.

«Εξαιτίας της αβεβαιότητας που υπάρχει, είναι πολύ νωρίς να καθορίσουμε τον αντίκτυπο στις επίσημες μακροπρόθεσμες προβλέψεις μας σε αυτό το στάδιο», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωση.

«Ωστόσο, ενώ οι δραστηριότητες θα συνεχίζουν να παράγουν κεφάλαια, είναι πιθανόν αυτή η παραγωγή κεφαλαίων είναι κάπως χαμηλότερη τα επόμενα χρόνια συγκριτικά με τις προηγούμενες προβλέψεις».

Η Lloyds ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων ύψους 2,45 δισ. λιρών για το εξάμηνο έως τις 30 Ιουνίου, υπερδιπλάσια συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αναλυτές σε έρευνα της τράπεζας ανέμεναν κέρδη προ φόρων ύψους 2,35 δισ. λιρών. Τα έσοδα για το πρώτο εξάμηνο διαμορφώθηκαν στα 8,9 δισ. λίρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα