Η Huawei παρουσίασε το νέο αναδιπλούμενο 5G smartphone αξίας $2.600

Η Huawei Technologies ανακοίνωσε το νέο αναδιπλούμενο smartphone της, αξίας 2.600 δολαρίων την Κυριακή, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία είναι σχεδιασμένο για κινητές συνδέσεις επόμενης γενιάς 5G – την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεκινήσει εκστρατεία για να αποκλείσουν την κινεζική εταιρεία από αυτά τα δίκτυα.

Η Huawei,

ο τρίτος μεγαλύτερος πωλητής smartphone παγκοσμίως μετά από τη Samsung και την Apple, δήλωσε ότι είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη τηλεφωνικών συσκευών για 5G - οι οποίες υπόσχονται σούπερ γρήγορες ταχύτητες στο Internet για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις - καθώς ασχολείται επίσης με την ανάπτυξη αυτών των δικτύων.

«Αυτό το τηλέφωνο δεν είναι μόνο για το τωρινό 5G, αλλά και για το μελλοντικό 5G. Σε όλα τα σημεία αναφοράς μπορείτε να δείτε την απόδοση και η ταχύτητα είναι η γρηγορότερη για 5G στον κόσμο», δήλωσε ο Richard Yu, επικεφαλής της ομάδας καταναλωτών της Huawei κατά την παρουσίαση.

Μιλώντας λίγο πριν από το μεγαλύτερο παγκόσμιο γεγονός της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας, το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα στη Βαρκελώνη, ο Yu είπε ότι το Huawei Mate X έχει δύο οθόνες που εκτυλίσσονται για να γίνουν μια οθόνη τάμπλετ οκτώ ιντσών.

Ο Yu δήλωσε ότι το Mate X θα μπορέσει να κατεβάσει μια ταινία 1 gigabyte σε τρία δευτερόλεπτα αλλά επίσης ότι θα κοστίσει 2.299 ευρώ (2.607 δολάρια) όταν θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος – ένα νέο ανώτατο όριο για τα smartphones των καταναλωτών.

Η Samsung Electronics Co Ltd παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα το δικό της αναδιπλούμενο smartphone, αξίας σχεδόν 2.000 δολαρίων, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει την κορυφαία τεχνολογία της Apple Inc και των Κινέζων αντιπάλων της και να ανανεώσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών εν μέσω της υποχώρησης των πωλήσεων.

Η Huawei, η οποία είναι επίσης ο μεγαλύτερος παραγωγός τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, υπόκειται σε έντονη πίεση από τη Δύση σχετικά με ισχυρισμούς υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την παροχή κινεζικής κρατικής κατασκοπείας, κατηγορίες που η εταιρεία αρνείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα