Η Facebook εξαφανίζει εκατοντάδες fake λογαριασμούς που συνδέονται με το Ιράν

Η Facebook Inc. ανακοίνωσε ότι αφαίρεσε εκατοντάδες σελίδες, ομάδες και λογαριασμούς που συνδέονται με το Ιράν λόγω προσπαθειών υποκλοπής πολιτικών ομάδων και ομίλων μέσων ενημέρωσης σε μια προσπάθεια να επηρεάσουν την πολιτική σκέψη σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η κίνηση αυτή της εταιρείας αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης έρευνας που διεξάγεται για συντονισμένη αντικανονική πρακτική που ακολουθεί το Ιράν στην πλατφόρμα, ενώ νωρίτερα μέσα στο έτος είχε ανακοινώσει κι

άλλα παρόμοια μέτρα.

Σήμερα Τρίτη, η Facebook ανακοίνωσε ότι αφαίρεσε 513 σελίδες, ομάδες και λογαριασμούς σε Facebook και Instagram που εμφανίζονταν να στοχοποιούν χρήστες σε Αίγυπτο, Ινδία, Ιταλία Ινδονησία, Ισραήλ, Κασμίρ, Καζανκστάν και γενικότερα σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

Η Facebook αναφέρει πως μοιράστηκε πληροφορίες για τις έρευνες με τις αμερικανικές νομικές υπηρεσίες.

Οι χρήστες των ψεύτικων λογαριασμών δαπάνησαν περίπου 15.000 δολάρια στις διαφημίσεις της Facebook και δημοσίευσαν ειδήσεις για τρέχοντα γεγονότα, ενώ ενίσχυσαν το περιεχόμενό τους από τα ιρανικά κρατικά ΜΜΕ σχετικά με θέματα όπως κυρώσεις κατά του Ιράν, οι εντάσεις μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν και οι συγκρούσεις στη Συρία και την Υεμένη.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αφαίρεσε μη αυθεντικούς λογαριασμούς που συνδέονται με Ρωσία, Βόρεια Μακεδονία και Κόσοβο και οι οποίοι διαδίδουν περιεχόμενο σχετιζόμενο με αστρολογία, celebrities και tips ομορφιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα