Η Disney αγοράζει τα περιουσιακά στοιχεία της Fox με 52 δισ. δολάρια

Η Walt Disney έφτασε σε συμφωνία ύψους 52,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αποκτήσει μεγάλο μέρος της παγκόσμιας αυτοκρατορίας που συγκέντρωσε ο βαρώνος των media, Rupert Murdoch μέσα σε τρεις δεκαετίες, ξεκινώντας από ένα μυθικό στούντιο του Χόλιγουντ και φτάνοντας μέχρι τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πάροχο δορυφορικής τηλεόρασης σε ένα από τα πιο δημοφιλή κανάλια της Ινδίας.

Οι

κάτοχοι της 21st Century Fox του Murdoch θα λάβουν 0,2745 μετοχές της Disney για κάθε μετοχή της Fox που κατέχουν, για περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνουν το κινηματογραφικό της studio, 39% της Sky Plc, Star India, και μια σειρά καναλιών συνδρομητικής τηλεόρασης που περιλαμβάνουν τα FX και National Geographic, δήλωσε η Disney σε μια ανακοίνωσή της.

Με βάση το πλάνο εξαγοράς, ο μεγιστάνας θα συνεχίσει να διαχειρίζεται το Fox News Channel, το αθλητικό δίκτυο FS1 και το δίκτυο μετάδοσης Fox. Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger θα παραμείνει στο ρόλο του μέχρι το 2021, ανέφερε η εταιρεία.

Η τιμή ανέρχεται σε περίπου 29,54 δολάρια ανά μετοχή για τους κατόχους Fox, με βάση την τιμή κλεισίματος της Disney την Τετάρτη.

Η πώληση σηματοδοτεί μια επική μείωση των επιχειρήσεων για τον Murdoch, έναν 86χρονο πρώην Αυστραλό που πέρασε την ενήλικη ζωή του συγκεντρώνοντας τα περιουσιακά στοιχεία που τον έκαναν βασιλιά στην πολιτική των Η.Π.Α. και του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο γιος του James, διευθύνων σύμβουλος της Fox, είναι πιθανό να απομακρυνθεί από την υπόλοιπη αυτοκρατορία Murdoch όταν κλείσει η συναλλαγή. Αν η Disney του προσφέρει μια δουλειά τότε, ο 45χρονος Murdoch jr θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Iger.

Keywords
Τυχαία Θέματα