Η Deutsche Bank εξετάζει την πιθανότητα συγχώνευσης με τη UBS

Το ενδεχόμενο συγχώνευσης με τη UBS φέρεται να εξετάζει η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, μετά την απόφαση της κινεζική HNA, μεγαλύτερου μετόχου έως τώρα, να αποχωρήσει από τη γερμανική τράπεζα.

Όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt,

η Deutsche Bank μελετά ήδη ένα θεωρητικό σενάριο συγχώνευσης με την ελβετική UBS, προκειμένου να μελετήσει ποιος θα ήταν ο αντίκτυπος από μία τέτοια συνένωση δυνάμεων.

To εν λόγω σενάριο έρχεται στη δημοσιότητα την ώρα που ήδη κυκλοφορούν φήμες περί συγχώνευσης της Deutsche Bank με τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, Commerzbank.

Επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές, η γερμανική οικονομική εφημερίδα επισημαίνει ότι η μελέτη έδειξε πως τουλάχιστον «στα χαρτιά» μία συγχώνευση με την UBS θα ήταν πιο εφικτή και καλύτερη από εκείνη με την Commerzbank, αφενός γιατί οι δραστηριότητες των δύο τραπεζών λειτουργούν συμπληρωματικά σε τομείς όπως αυτός της επενδυτικής τραπεζικής και της διαχείρισης ιδιωτικού πλούτου, αφετέρου γιατί μια συγχώνευση με την Commerzbank θα ωθήσει στα ύψη το κόστος αναδιάρθρωσης εντός του γερμανικού τραπεζικού συστήματος.

Πάντως η γερμανική κυβέρνηση που κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 15% της Commerzbank,φαίνεται να προκρίνει τη λύση της συγχώνευσης των δύο μεγάλων τραπεζών της χώρας. Ο υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, πρόσφατα τόνισε ότι η Γερμανία έχει ανάγκη από ισχυρές τράπεζες, που θα στηρίξουν την οικονομία και τις εξαγωγές της.

Εκπρόσωποι της Deutsche Bank, της UBS και της Commerzbank αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Το τελευταίο διάστημα οι εικασίες για μια πιθανή συγχώνευση έχουν ενταθεί καθώς η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα προσπαθεί να ανακάμψει από τρία συνεχή έτη ζημιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα