Η DSV εξαγοράζει την ελβετική Panalpina

Η DSV A/S συμφώνησε να εξαγοράσει την ελβετική αντίπαλη εταιρεία Panalpina Welttransport Holding AG καθώς τα δυο μέρη κατέληξαν σε συμφωνία ύψους 4,6 δισ. δολαρίων, η οποία θα δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας και της αποστολής φορτίων.

Το διοικητικό συμβούλιο της Panalpina πρότεινε στους μετόχους να δεχτούν τη μεγαλύτερη προσφορά μετοχών που ανέρχεται

σε 196 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας τη Δευτέρα, που επιβεβαιώνουν μια έκθεση του Bloomberg. Οι μετοχές της Panalpina σημείωσαν άνοδο 16% κι έφτασαν στα 192,40 φράγκα, ενώ οι μετοχές της DSV έχασαν γρήγορα τα κέρδη 2,7%, κι έφτασαν σε απώλειες 4,9%, που είναι οι μεγαλύτερες από τις 4 Φεβρουαρίου.

Η τιμή αντιπροσωπεύει ένα premium 43% από τις 15 Ιανουαρίου, μια ημέρα πριν από την αρχική πρόταση της DSV και έχει την υποστήριξη επενδυτών που κατέχουν το 69,9% των ονομαστικών μετοχών, συμπεριλαμβανομένου του Ιδρύματος Ernst Goehner, το οποίο κατέχει το 46% της Panalpina και είχε απορρίψει προηγούμενη προσφορά.

Η DSV πληρώνει μια "βαριά" τιμή, αναφέρει ο Marco Strittmatter, αναλυτής της Zuercher Kantonalbank, ο οποίος έχει μια σύσταση αγοράς σχετικά με την εταιρεία εφοδιαστικής της Ελβετίας.

Η DSV έκανε μια πρώτη προσφορά αξίας 17O ελβετικών φράγκων φράγκα ανά μετοχή, η οποία όμως απορρίφθηκε, και μετά βελτίωσε την προσφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα