Η Comcast ετοιμάζει προσφορά - μαμούθ για την 21st Century Fox

Η αμερικανική πάροχος υπηρεσιών καλωδιακής τηλεόρασης Comcast Corp ζητά από επενδυτικές τράπεζες να αυξήσουν το δάνειο γέφυρα που της παρέχουν έως και 60 δισ. δολ. ώστε να μπορέσει να κάνει προσφορά για την εξαγορά περιουσιακών στοιχείων της Twenty-First Century Fox, τα οποία η τελευταία έχει συμφωνήσει να πουλήσει

στη Walt Disney Co έναντι 52 δισ. δολ.

Ο CEO της Comcast, Brian Roberts, σχεδιάζει να προχωρήσει με την προσφορά αν ομοσπονδιακό δικαστήριο επιτρέψει την απόκτηση της Time Warner από την AT&T με τίμημα 85 δισ. δολ., αναφέρουν πηγές με γνώση των εξελίξεων. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αντιτεθεί στο κυοφορούμενο deal μεταξύ AT&T-Time Warner λόγω ανησυχιών περί μονοπωλίου και η απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστή Richard Leon αναμένεται τον Ιούνιο.

Ο CEO της Disney, Bob Iger , πέτυχε μια συμφωνία εξ ολοκλήρου σε μετοχές με τον εκτελεστικό πρόεδρο της Fox, Rupert Murdoch, τον περασμένο Δεκέμβριο για την απόκτηση των δραστηριοτήτων ταινιών, τηλεόρασης και διεθνών δραστηριοτήτων της Fox, δίνοντας στη μεγαλύτερη εταιρεία ψυχαγωγίας στον κόσμο ένα πραγματικό οπλοστάσιο εκπομπών και ταινιών έναντι της ανάπτυξης των ψηφιακών αντιπάλων της Netflix και Amazon.com.

Η Comcast, ιδιοκτήτρια του NBC και της Universal Pictures, έχει κάνει επίσης προσφορά ύψους 22 δισ. στερλινών για την απόκτηση μεριδίου 61% του ευρωπαϊκού ομίλου συνδρομητικής τηλεόρασης Sky Plc, την οποία δεν κατέχει ακόμα η Fox. Με αυτή την κίνηση ξεπέρασε μια προηγούμενη προσφορά της fox για τη Sky.

Σημειώνεται ότι η Comcast ήδη έχει εξασφαλίσει ένα δάνειο – γέφυρα ΄ύψους 30 δισ. δολ. για τη χρηματοδότηση της προσφοράς της για τη Sky .

Keywords
Τυχαία Θέματα