Η Audi εγκαταλείπει οριστικά τα σχέδια πώλησης της Ducati

Η γερμανική Audi δεν σκοπεύει πλέον να προχωρήσει στην πώληση του ιταλικού μπραντ μοτοσικλετών Ducati, ανακοίνωσε ο CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, Rupert Stadler, σε μια ένδειξη ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της εταιρείας σε ό,τι αφορά τα υψηλά κόστη που θα απαιτηθούν για την αναδιάρθρωσή της.

Τα βήματα που γίνονται για τη μείωση των κοστών κατά 10 δισ. ευρώ, τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη σύσφιξη των

δεσμών με το μπραντ της Porsche που κατέχει η συνεργαζόμενη Volkswagen «σταδιακά αυξάνουν τη χρηματοδοτική και οργανωτική ικανότητά μας για τις στρατηγικές μεταβολές», ανέφερε ο Rupert Stadler, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Η Volkswagen έχει ζητήσει από τις τράπεζες να εκτιμήσουν τις επιλογές για τη Ducati και την εταιρεία κατασκευής κιβωτίων αυτοκινήτων, καθώς επιδιώκει να γίνει επιδιώκει να κάνει πιο εύκολη τη στροφή της προς τα ηλεκτρικά και αυτοοδηγούμενα οχήματα μετά το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων στα ντιζελοκίνητα.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Ducati ανήκει στην οικογένεια της Audi», δήλωσε ο Stadler. «Η Ducati είναι η τέλεια εφαρμογή της φιλοσοφίας μας για τον κόσμο των μοτοσικλετών».

Τα σχέδια πώλησης είχαν ήδη σταματήσει το καλοκαίρι, όταν τα ισχυρά εργατικά συνδικάτα της VW, αντιτάχθηκαν στη λογική για ανάγκη πώλησης περιουσιακών στοιχείων λόγω ανησυχιών για την οικονομική αντοχή του ομίλου.

Οι επενδυτές και οι δυνητικοί αγοραστές της Ducati, ωστόσο, αναμένουν ότι η VW θα αλλάξει τη γνώμη της ξανά και ότι τελικά θα επιλέξει να πωλήσει το περιουσιακό στοιχείο που λένε ότι έχει τη λιγότερη στρατηγική σημασία για τη VW.

Keywords
Τυχαία Θέματα