Η Alibaba επεκτείνεται σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

Στις χώρες της Ωκεανίας άνοιξε γραφεία σήμερα Σάββατο ο κινεζικός κολοσσός online λιανικού εμπορίου, Alibaba.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, ο Όμιλος άνοιξε τα κεντρικά του γραφεία στη Μελβούρνη. Πρόκειται για το πρώτο βήμα της επέκτασης που επιδιώκει στην περιοχή, επιχειρώντας να επωφεληθεί από την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για προϊόντα που προέρχονται από αυτές τις δύο χώρες.

Ο

δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Alibaba, Τζακ Μα, που είχε ζήσει στην Αυστραλία όταν ήταν νεότερος, ανέφερε πως ελπίζει ο κολοσσός του να βοηθήσει τις επιχειρήσεις σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία «να μοιραστούν τα διάσημα προϊόντα τους με δισεκατομμύρια καταναλωτές από όλο τον κόσμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πάνω από 1.300 φίρμες της Αυστραλίας και 400 της Νέας Ζηλανδίας στις πλατφόρμες της Alibaba, Tmall kai Tmall Global.
Όπως δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ομίλου σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, το όραμα της Alibaba είναι να δημιουργήσει όλη την απαραίτητη υποδομή ώστε να είναι σε θέση οι τοπικές επιχειρήσεις να επεκταθούν σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σχεδιάζεται δε, περαιτέρω επέκταση στους τομείς του cloud computing, της ψηφιακής ψυχαγωγίας και των ligistoics, ανέφερε η ίδια.

Ο Μα είχε συνάντηση με τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Μάλκολμ Τέρνμπουλ, κατά την οποία συζήτησαν για το εμπόριο, τις ΜμΕ και τη νεανική επιχειρηματικότητα. Κι όλα αυτά, στη σκιά των πρωτοβουλιών Τραμπ για τις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις που αύξησαν τις ανησυχίες για το ξέσπασμα ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αλλά και της «εκρηκτικής» τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ Τραμπ και Αυστραλού πρωθυπουργού για τη συμφωνία για τους πρόσφυγες που είχε υπογράψει ο τελευταίος με τον Μπαράκ Ομπάμα...

Keywords
Τυχαία Θέματα