Γκρίνια και απογοήτευση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Σε κλίμα προβληματισμού για την πορεία της χώρας, της κυβέρνησης και του κόμματος, συνεχίζονται στο στάδιο του Tαε Kβο Nτο οι εργασίες του δεύτερου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ολοκληρώνεται αύριο με την εκλογή του προέδρου και της κεντρικής επιτροπής.

Παρότι το συνέδριο γίνεται σε μία περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην κυβέρνηση, το κλίμα δεν είναι πανηγυρικό. Τουναντίον οι ομιλίες και οι παρεμβάσεις μεσαίων,

αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών καταδεικνύουν διαφωνίες, αποκαλύπτουν κριτικές και καταγράφουν απογοητεύσεις για την κατάσταση και την περαιτέρω πορεία.

Ο φόβος για μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα "νέο ΠΑΣΟΚ", αλλά και η εξέλιξή του σε ένα προσωπαγές κόμμα, απολύτως ελεγχόμενο από τον Αλέξη Τσίπρα και μία στενή ηγετική ομάδα πέριξ του πρωθυπουργού, είναι τα σημεία αιχμής. Μαζί με αυτά εκφράζεται έντονη επιφύλαξη για την επιτυχία της κυβερνητικής πολιτικής, με πολλούς να προβλέπουν αδιέξοδα και πλήρης απόσταση από την κοινωνία, εξαιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων, που υλοποιεί η κυβέρνηση.

Στην κριτική πολλών συνέδρων ότι η κυβέρνηση έχει διολισθήσει σε αντιλαϊκές πολιτικές, εξαιτίας των μνημονιακών προγραμμάτων, που εφαρμόζει, απάντησε ο Νίκος Παππάς ο οποίος είπε ότι "διαφωνώ ριζικά με όσους λένε ότι ασκούμε ένα ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε στο τιμόνι της χώρας".

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα